9.2 C
România
18 octombrie 2021
Leul a ajuns luni, 13 noiembrie, la cel mai slab nivel din istorie
Economie

Sporuri de pana la 75% din salariul de baza pentru angajatii care muncesc in conditii deosebit de periculoase

Vesti bune pentru o categorie de bugetari. Din 2018, cei din administratia publica, a caror activitate presupune factori de risc, vor fi compensati financiar cu suplimente de pana la 15% din salariul de baza. Potrivit unui proiect de lege publicat de Ministerul Dezvoltarii, sporurile vor ajunge pana la 75% din salariul de baza pentru angajatii care muncesc in conditii deosebit de periculoase, potrivit jurnalistilor de la Capital.

Cele mai mari sporuri vor primi, din 2018, cei din institutiile publice sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor. Spre exemplu, angajatii care lucreaza in conditii deosebit de periculoase, cum ar fi personalul de la medicina legala sau cei care intra in contact direct cu bolnavii de TBC, vor primi sporuri de pana la 75% din salariul de baza.

Pentru conditii de munca vatamatoare sau periculoase, angajatii vor incasa suplimente de pana la 35 %. In aceasta categorie se incadreaza, spre exemplu, cei care isi desfasoara activitatea in locuri unde functioneaza instalatii de inalta frecventa sau statii de bruiaj. Sporuri de pana la 20% vor primi si angajatii care muncesc in localitati situate la altitudine sau in conditii de radiatii, scrie capital.ro.

Totodata, si bugetarii din administratia publica vor beneficia de sporuri pentru conditii periculoase sau vatamatoare, in functie de numarul factorilor de risc la care sunt expusi. Conform notei de fundamentare a proiectului publicat de Ministerul Dezvoltarii, personalul care activeaza sub influenta a patru factori de risc va primi un spor de pana la 15% din salariul de baza.

In ordine descrescatoare, pentru un loc de munca care presupune 3 factori de risc, angajatul va primi in plus 10%. Iar in conditiile in care riscul este mai mic, doar 2 factori nocivi, sporul se ridica la 5% din salariul de baza.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul de Finante: Soldul in Trezorerie este la un nivel fara precedent, Romania devine atractiva pentru investitori

Ioana Badulescu

NOUL COD FISCAL 2017: Taxe si impozite eliminate sau reduse de la 1 ianuarie

Delia Ion

Generatia Covid din Marea Britanie va inregistra un nivel triplu de somaj la sfarsitul anului 2020, avertizeaza The Resolution Foundation

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult