BUGETUL pe 2016, discutat intre oficialii FMI si cei ai Ministerului Finantelor
Breaking News

Sporurile bugetarilor nu vor fi eliminate pana la dezbaterea bugetului 2021 in Parlament

Sedinta de luni a coalitiei de guvernare a adus clarificari in privinta eliminarii sporurilor bugetarilor. Premierul Florin Citu si cei trei lideri de partide care sustin guvernarea au decis ca, pentru moment, sa nu se opteze pentru o Ordonanta de Urgenta care sa elimine sporurile bugetarilor desi premierul si-ar fi dorit acest lucru, chiar inainte de adoptarea bugetului pentru anul 2021.

Florin Citu isi luase angajamentul de a adopta mai multe masuri de reducere a cheltuielilor cu angajatii bugetari, indiferent de riscurile politice care ar aparea, insa Dan Barna a anuntat, dupa sedinta coalitiei, ca „momentan”, nu s-a decis taierea sporurilor lucratorilor de la Stat.

„Momentan nu o sa vina nimic dinspre guvern legat de sporuri. Pe legea bugetului nu se modifica nimic la sporuri. Ramane sa se faca pe legea salarizarii. (…) Vom decide si va fi o dezbatere in Parlament care dintre sporuri trebuie eliminate”, a declarat Dan Barna.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24 ca premierul insista atat pentru reducerea indemnizatiei de hrana pentru bugetari, cat si pentru taierea mai multor sporuri pe care le considera nejustificate. Premierul a anuntat inclusiv ca este dispus sa isi asume politic o astfel de decizie.

„Stiu ca in acest moment, foarte multi lideri politici se dau la o parte, pentru ca a face reforma e complicat, e nevoie de asumare si nu vrea nimeni sa isi asume acest lucru. Imi asum eu, cu toate riscurile politice, char daca stiu ca si in PNL, unde eu activez ca vicepresedinte, va urma un Congres. Imi asum acest risc si mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea sa il platesc in acel Congres, pentru orice functie as candida”, a declarat sambata premierul Florin Citu.

Si UDRM sustine ca in 2021 veniturile nu vor fi mai mici in sectorul bugetar. „In 2021, aceste sporuri raman in interiorul salariului. Vom face in 2021 o analiza a tuturor sporurilor si o modificare a legii salarizarii urmeaza sa fie facuta”, a declarat Kelemen Hunor.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Turismului: Toti bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanta conform OUG din 2017

Delia Ion

NOUA LEGE A SALARIZARII, IN VIGOARE DE LA 1 IULIE 2017. Va fi un singur salariu minim, fara diferente intre stat si privat. Legea salarizarii avantajeaza medicii si corecteaza salariile din armata

Ioana Badulescu

Doctorul Adrian Bot, premiat cu echivalentul Premiului Nobel in Biotehnologie pentru Yescarta, tratamentul care va aduce o noua era in tratamentul cancerului: Noi, ca specie, nu mai suntem la cheremul evolutiei darwiniste

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult