Amnistie fiscala. Pe cine favorizeaza masura PSD, cand principalul datornic la stat este chiar statul?
Economie

Sprijin financiar de 2 miliarde de lei pentru programul Start-Up Nation 2018, aflat la a doua editie

Guvernul va finanţa a doua ediţie a Start-Up Nation cu 2 miliarde de lei, pentru 10.000 de proiecte. Astfel, Guvernul va acorda un sprijin financiar de 2 miliarde de lei pentru programul Start-Up Nation 2018, aflat la a doua ediţie, potrivit datelor prezentate joi, 4 octombrie, de Viorica Dăncilă la şedinţa de guvern.

„Vom aloca resurse bugetare de 2 miliarde de lei, astfel încât să acordăm finanţarea nerambursabilă de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, pentru 10.000 de firme“, a spus premierul României.

Modificările propuse proiectului de lege pentru a doua ediţie a programului este în dezbatere publică, cu scopul de a-l face mai clar, cu o procedură de achiziţii simplificată şi modul de lucru cu beneficiarii să fie uniform în toată ţara.

„Vom continua acest program impor­tant pentru dezvoltarea mediului de afaceri românesc şi îl vom îmbunătăţi pentru a oferi şanse cât mai mari antreprenorilor care vor să-şi transforme ideile în afaceri de succes. (…) Acest proiect este construit pe baza experienţei din Start-Up Nation 2017 şi răspunde mai bine dorinţelor şi nevoilor exprimate de antreprenorii aflaţi la început de drum“, a precizat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că guvernul încurajează dezvoltarea unor afaceri în zonele geografice mai puţin dezvoltate.

Acest criteriu este prezentat şi în proiectul de urgenţă publicat luni, 1 octombrie, pe site-ul Ministerului pentru IMM-uri. Astfel, în localităţile din ju­deţele în care numărul de IMM-uri este mai mic de patru la ni­vel judeţean/100 locuitori vor primi 20 de puncte. Totuşi, judeţele mai dezvoltate, în care numărul IMM-urilor este de peste pa­tru, antrepre­norii vor primi doar 5 puncte.

Stiri pe aceeasi tema

SALARIZARE 2017. Noua Lege a salarizarii unitare, aproape gata. Ce salarii vor avea romanii conform noii grile de salarizare

Delia Ion

TAXA AUTO 2016. Calculator ANAF online pentru Timbrul de Mediu

Cristiana Petrariu Bota

Amnistia fiscala s-ar putea aplica si pentru companiile de stat cu datorii istorice, a anuntat Ministerul Finantelor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult