SRI
Social

SRI cere presedintelui Iohannis trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea

Conducerea Serviciului Roman de Informatii (SRI) a cerut presedintelui Klaus Iohannis trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea, dupa ce acesta a cerut eliberarea din functie, precizeaza institutia intr-un comunicat de presa. Solicitarea a fost facuta de directorul SRI, Eduard Hellvig.

In comunicat se arata ca motivele pentru care generalul Coldea a facut acest gest „tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a institutiei”. SRI mai noteaza ca ancheta interna nu a relevat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare, astfel ca s-a propus repunerea pe functie a lui Florian Coldea, insa acesta a cerut eliberarea din functie si va fi trecut in rezerva.

SRI mai precizeaza ca in urma verificarilor efectuate de comisia constituita potrivit cadrului normativ intern, a fost intocmit un raport care clarifica toate aspectele vehiculate in spatiul public privind activitatea general-locotenentului Florian Coldea, dar si alte aspecte care tin de activitatile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

”Mentionam ca s-a desfasurat o investigatie complexa, minutioasa, cu privire la toate afirmatiile din mass-media din ultima perioada, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare si au raspuns complet tuturor intrebarilor. in concluzia raportului, prezentat intr-o sedinta a Biroului Executiv al SRI, comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare. Dupa prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea in functie a domnului general-locotenent Florian Coldea”, se mai precizeaza in comunicat.

In cadrul aceleiasi sedinte, prim-adjunctul directorului a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei, dupa aproape 12 ani de cand exercita aceasta functie.

”Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a activitatii institutiei. in acest sens, Directorul SRI a solicitat Presedintelui Romaniei trecerea in rezerva a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atributiile functiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI”, precizeaza comunicatul.

SRI isi reafirma determinarea de a indeplini asumat misiunile sale, in parteneriat cu toate institutiile nationale si internationale cu care colaboreaza pentru apararea intereselor de securitate nationala si protejarea cetatenilor romani, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI mai precizeaza ca ramane ferm in ceea ce priveste transparentizarea institutionala si respectarea procedurilor de evaluare si control intern.

Serviciul Roman de Informatii a anuntat, joi, ca desfasoara o ancheta in urma dezvaluirilor facute de fostul deputat Sebastian Ghita, iar, pana la finalizarea verificarilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispozitia directorului SRI, care ii va prelua, de altfel, si atributiile. Sunt analizate toate circumstantele prezentate public, precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai multi oameni politici in legatura cu diverse numiri in functie sau cu actiuni ale justitiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numarat Elena Udrea, Traian Basescu si, recent, Sebastian Ghita, care l-a mentionat in fiecare dintre cele sapte aparitii ale sale la televiziunea pe care o controleaza.

Stiri pe aceeasi tema

Prefectul Capitalei sustine ca a semnat ordinul de interventie in forta a jandarmilor la mitingul din 10 august dupa miezul noptii

Ioana Badulescu

Taxa clawback a crescut, iar incapacitatea guvernantilor de a solutiona problema obliga producatorii de medicamente sa plateasca 40% impozit pe cifra de afaceri

Ioana Badulescu

Ajutoare lunare la plata facturilor pentru familiile sau persoanele singure cu venituri mici

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult