SRI reactioneaza dupa ce ministrul Carmen Dan a gasit un microfon in apartamentul sau

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 30, 2017 11:30

SRI reactioneaza dupa ce ministrul Carmen Dan a gasit un microfon in apartamentul sau

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a reactionat, dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat ca a gasit un microfon in apartamentul in care locuieste. Un caz extrem de grav, sustin cei de la SRI, care precizeaza ca se vor implica in acest caz pana la capat.

Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat ca este vorba despre un dispozitiv ieftin, care poate fi achizitionat cu uşurinta de pe site-urile de specialitate.

“Din primele noastre verificări, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zonă privată. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de înregistrare audio ieftin, care costă 2-300 de lei şi care poate fi achiziţionat de oricine de pe orice site specializat”, a afirmat Marincea la Romania TV.

Acesta a adaugat ca “nici serviciile de informaţii interne şi nici cele externe nu folosesc astfel de dispozitive ieftine” si a subliniat ca SRI va oferi tot sprijinul in ancheta asupra acestui caz.

“SRI se va implica întru totul în acest caz până la capăt şi vorm acorda întregul nostru sprijin ministrului de Interne, iar acest lucru i l-am transmis deja”, a relatat Marincea, adăugând că directorul SRI a vorbit deja cu Carmen Dan şi va pune la dispoziţie tot ce este nevoie pentru această anchetă şi pentru identificarea autorilor în cel mai scurt timp.

Un dispozitiv de înregistrare a fost găsit de ministrul de Interne în apartamentul în care locuieşte. Carmen Dan susţine că este vorba, cel mai probabil, despre un microfon care era instalat într-o priză. Aparatul, care pare a fi unul ce poate fi cumpărat de oricine de pe internet, a fost ridicat de poliţişti şi urmează să fie expertizat.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private.

Ministrul de interne povesteşte că a găsit întâmplător dispozitivul de înregistrare în apartamentul în care locuieşte cu chirie, într-un complex rezidenţial din cartierul Floreasca. În acel moment îşi punea telefonul la încărcat, susţine Carmen Dan.

“L-am găsit dintr-o întâmplare fără să am o predispoziție să caut vreun dispozitiv, că nici nu mă gândeam că există vreun astfel de dispozitiv în casa în care locuiesc.
Unde era?
Într-o priză.”

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.