-1.1 C
România
28 noiembrie 2020
SRI stia ca Traian Basescu era seful mafiei?
Breaking News

SRI stia ca Traian Basescu era seful mafiei, sustine un fost ofiter al Serviciului

Fostul ofiter SRI si senator PSD, Daniel Savu, a declarat luni seara ca Serviciul Roman de Informatii (SRI) stia ca fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, era implicata in mafia retrocedarilor de terenuri, insa a ales sa taca deoarece stia ca seful mafiei era Traian Basescu, noteaza antena3.ro. Potrivit lui Daniel Savu, Traian Basescu era în vârful unei piramide infracționale, „isi numea oameni prin diverse locuri, era in frunte”. Rugat sa repete ca SRI a luat nota despre faptul ca seful mafiei era Traian Basescu, fostul ofiter SRI a raspuns: „era in fruntea mafiei”.

„A ştiut, cum să nu ştie, de aia avem dosarele astea acum. Dar era într-o plină desfăşurare a proceselor penale şi nimeni nu mai putea să-l mai avertizeze pentru că aşa prevede legea. Nici măcar ministrul justiţiei, preşedintele ţării sau premierul, în momentul în care o persoană cum era Bica era într-o piramidă de fapte penale, nu mai puteau fi informaţi”, a declarat Daniel Savu, fost ofiter SRI.

„O bună parte din mandatele lui Băsescu, aceste servicii, instituții, toate le-au protejat pentru că nu și-au permis să iasă la o luptă directă cu el. Cei care au încercat s-o facă au fost măturați efectiv, procurori care au încercat să ducă niște anchete, au dispărut probe din dosare importante, au dispărut, pur și simplu. N-a fost stat de drept, a fost statul lui Băsescu. Nici Parlamentul n-a avut informațiile, au fost la Parchet și la DNA”, a completat Daniel Savu.

Declaratia a fost facuta in emisiunea „La ordinea zilei” cu Dana Grecu si Radu Tudor de la Antena 3. Mai jos redam dialogul purtat in platoul televiziunii citate:

Dana Grecu: Îmi spuneți că dacă eu sunt parte dintr-o comisie unde aranjez despăgubiri uriașe pentru bugetul statului, suspecte, SRI-ul știe de chestia asta, eu, luni mai târziu, sunt propusă șefă DIICOT, SRI știe ce măscări făceam eu acolo, mă pun șefă a DIICOT, nu informează pe nimeni.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ce ascunde generalul Florian Coldea? Dezvaluiri facute de un fost ofiter SRI

Adina Anghelescu: Putea să anunțe dacă este în vizorul lor, informativ, puteau să anunțe.
Daniel Savu: SRI nu este organ de anchetă, pune la dispoziție organelor de anchetă informații.
Adina Anghelescu: Putea de atunci să pună. Dana spune că de atunci trebuia să informeze pe beneficiar, Parchet.
Daniel Savu: Ne aflam în plin regim Băsescu și au ținut cont și serviciile de chestia asta.
Adina Anghelescu: Atunci e grav.
Bogdan Chirieac: Domnul Savu spune că domnul Băsescu e implicat.
Daniel Savu: Da, asta spun, era în vârful unei piramide infracționale Băsescu. Își numea oameni prin diverse locuri, era în frunte, cum să vină SRI să spună: ‘Băsescu, vezi că oamenii tăi fac asta’?
Bogdan Chirieac: Domnul senator Savu spune un lucru grav că SRI a luat notă că șeful mafiei era domnul Traian Băsescu.
Daniel Savu: Era în fruntea mafiei.
Bogdan Chirieac: Încerc să semnalizez ce ați spus. SRI a constatat că domnul fost președinte Băsescu era șeful mafiei retrocedărilor. Din această cauză, pentru a-și proteja sursele, absolut normal pentru un serviciu secret, nu l-a informat pe domnul Băsescu.
Daniel Savu: Corect.
Dana Grecu: Domnul senator Savu spune niște lucruri de neimaginat. Este incredibil ce spuneți.
Daniel Savu: Am avut aceeași speță la cazul fratelui președintelui cu Bercea, de la un moment încolo, SRI nu i-a mai dat informații.

Te-ar putea interesa si: ADEVARUL DESPRE SRI. La cat se cifreaza averea generalului Florian Coldea

Bogdan Chirieac: Dânsul spune așa: SRI a constatat că domnul Băsescu era șeful mafiei retrocedărilor și ale situației cu Bercea Mondial. Sunt șocat. Senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei de Control a SRI, v-a dat o informație care ne-a lăsat pe toți înghețați la masă.
Daniel Savu: Ce v-am spus? V-am spus un lucru real.
Dana Grecu: Vreau să confrunt ce a spus domnul senator Savu, care a precizat cu subiect și predicat că Băsescu nu a mai fost informat de servicii nici în legătură cu Bica, nici în legătură cu frate-său, ca să nu strice ancheta. Eu înțeleg că s-au făcut numiri în funcție în țara asta a unor persoane care aveau mari probleme legate de corupție, mari probleme.
Bogdan Chirieac: Pentru că șeful lor era Traian Băsescu, d-aia nu l-au mai informat.
(…)
Petre Roman: Eu cred că un abuz în raport cu legea e tot abuz. În cazul acesta e vorba de tăinuirea unor informații.
Daniel Savu: Parchetele au avut informații.
Petre Roman: Oricum am lua-o, este un abuz.
(…)
„E fără precedent informația, este uluitor ce spuneți”
Bogdan Chirieac: În momentul în care SRI constată că la vârful statului, cum să-i dai informația, ca să ce?
Daniel Savu: SRI, în situațiile despre care vorbim aici, a acționat în limita competențelor și cât a putut să-și permită pentru că era vorba chiar de președintele țării în situații mai greu întâlnite. O bună parte din mandatele lui Băsescu, aceste servicii, instituții, toate le-au protejat pentru că nu și-au permis să iasă la o luptă directă cu el. Cei care au încercat s-o facă au fost măturați efectiv, procurori care au încercat să ducă niște anchete, au dispărut probe din dosare importante, au dispărut, pur și simplu. N-a fost stat de drept, a fost statul lui Băsescu. Nici Parlamentul n-a avut informațiile, au fost la Parchet și la DNA.
Dana Grecu: E fără precedent informația, este uluitor ce spuneți. Pentru sănătatea acestei națiuni cred că greșiți fundamental, cred că n-aveți dovezi pentru afirmația dumneavoastră.
Daniel Savu: Tot ce vă spun e adevărat. Am avut o audiere a domnului Maior pe vremea lui Bercea și cu frate-su, tot ce vă spun acum ne-a spus și SRI atunci și încă era Băsescu președinte și spunea peste tot, dom’ne n-am fost informat, așa e, SRI a zis, da, nu l-am informat pentru că era un caz penal. Aceeași procedură care se repetă acum. (…) Eu încerc să vă lămuresc cum a funcționat sistemul.
„Începea o acțiune pentru demiterea președintelui României pentru înaltă trădare”
Radu Tudor: În momentul în care președintele României semnează numirea unor oameni importanți în statul român de la miniștri la procurori șefi, primul lucru pe care-l primește în legătură cu acele persoane este o informare in extenso de la serviciile de informații, din calitatea sa de președinte al CSAT, CSAT care coordonează activitatea nemijlocită a serviciilor de informații. Dacă există informații, vulnerabilități, informații, suspiciuni de corupție, de legături cu mafia, în legătură cu activitatea sa profesională, președintele are dreptul legal să respingă propunerea respectivă. Dacă SRI a știut că Alina Bica face parte dintr-o rețea de tip mafiot, sunt două ipoteze: dacă nu l-a informat pe președintele României, SRI este complice și are o gravă problemă cu răspundere penală, dacă a știut și l-a informat pe președinte, iar răspunsul lui Traian Băsescu a fost mi-o asum eu și mai departe SRI a mers la Parchet, iar Parchetul nu a declanșat dosar penal, atunci avem o foarte gravă problemă și cu instituțiile judiciare, pentru că dacă SRI vedea că în relația președinte-Parchete e ceva în neregulă, primul lucru trebuia să fie să meargă la Comisia de Control a SRI și să spună că e ceva în neregulă. Puterea este deținută în mod suprem de Parlament, care poate interveni să stopeze o acțiune ilegală. Dacă SRI avea informații că Băsescu este capul mafiei, SRI era obligat să meargă la Comisia de Control și începea o acțiune pentru demiterea președintelui României pentru înaltă trădare.

Stiri pe aceeasi tema

Noua carte de identitate electronica – Cum va arata si ce informatii va contine actul care preia si functiile cardului de sanatate

Delia Ion

Modificare radicala la intrarea in Magistratura: Un candidat nu va putea da examen daca are sub 30 de ani

Ioana Badulescu

Lumina Sfanta de Paste s-a aprins la Ierusalim! VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult