SRI
Știri locale

SRI, tras la raspundere la Cluj pentru ca a refuzat sa deconspire numele unor turnatori la Securitate

Serviciul Roman de Informatii (SRI) ar putea fi dat in judecata de o femeie din Cluj, care sustine ca institutia a refuzat sa ii deconspire numele unor turnatori la Securitate, care ar fi dat informatii despre sotul ei. Veres Elena Alexandrina vrea sa faca o plangere penala impotriva SRI Cluj pentru abuz in serviciu si obstructionarea aplicarii cu buna-credinta a prevederilor Legii Deconspirarii Securitatii Comuniste.

Femeia incearca sa afle cine l-a turnat pe sotul ei pe vremea comunistilor, cand religia era un subiect tabu. Multi dintre crestini au ajuns la centrele de reeducare, unde majoritatea au si murit. Trimiterea lor dupa gratii a fost posibila cu ajutorul turnatorilor, care participau la slujbele religioase si apoi dadeau note informative Securitatii.

”Mentionez ca unul dintre informatorii care a facut mult rau familiei mele si credinciosilor romani din Cluj, a fost iredentistul maghiar Miszti Arpad, fost diacon din subordinea sotului meu, mentionat in Notele informative anexate prezentei. Rog respectuos conducerea Serviciului Roman de Informatii sa dispuna Sectiei SRI Cluj sa aplice cu buna-credinta si celeritate prevederile Legii CNSAS, comunicandu-ne urgent numele conspirativ al liderului maghiar penticostal Miszti Arpad, actualmente pastor asociat al Bisericii Romane EMANUEL din Anaheim, California, USA”, arata clujeanca intr-o adresa oficiala.

Articole asemănătoare

Porturile din Constanta, inchise din cauza vantului. Portul Midia a fost inchis inca de luni

Lucy Ionesco

Spitalul Judetean Constanta a interzis vizitele la pacienti din cauza numarului mare de infectii respiratorii

Lucy Ionesco

Mircea Gligor, renumit profesor de fizica de la Colegiul Roman Voda din Roman, a murit in timpul orei

Corina Alexandru