-9.6 C
România
20 ianuarie 2022
STADIONUL DINAMO
Sport

Stadionul Dinamo, in pericol sa nu fie reabilitat pentu EURO 2020

Temerile numerosilor suporteri ai echipei de fotbal Dinamo Bucuresti s-ar putea concretiza in curand. In conditiile in care planeaza in continuare incertitudinea in privinta detinatorului de drept al stadionului Dinamo din complexul sportiv aflat pe bulevardul Stefan cel Mare, Guvernul Romaniei, prin vocea vicepremierului Sevil Shhaideh si-a exprimat decizia de a opta pentru renovarea unei alte arene in vederea organizarii de partide de la Campionatul European 2020.

Beneficiara incertitudinii legate de stadionul Dinamo ar putea fi fostul stadion Progresul, arena BNR scoasa din circuitul sportiv in anul 2009 desi, la momentul respectiv, era inca una dintre cele mai moderne stadioane din Romania.

 

In prezent, numai trei din cele patru solutii cerute de UEFA sunt clare: arenele Ghencea, Giulesti si Arcul de Triumf.
„Proiectul se refera la actualizarea Comitetului Interministerial cu privire la coordonarea pregatirilor pentru EURO 2020. Acesta este coordonat de viceprimministrul si ministrul afacerilor interne. Pe cale naturala trebuie sa fie ministrul Tineretului si Sportului. Din perspectiva ministerului pe care il reprezint, EURO 2020 reprezinta reabilitarea a patru stadioane. Ne referim aici la Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf si Rapid. In momentul asta, trei stadioane au toate documentatiile pregatite sa intre in procesul de pregatire studii de fezabilitate, proiect tehnic si lucrari. Mai avem discutii cu al patrulea stadion, sa vedem daca rezolvam si aici toate documentele. Pentru cele trei, in acest moment, dupa ce se vor finaliza toate procedurile legate de documentele de proprietate, certificate de urbanism si asa mai departe, noi speram ca intr-o luna cel mult sa inceapa partea de pregatire a proiectelor tehnice. Daca Clubul Dinamo, deci partea de stadion de la Clubul Dinamo, nu va reusi sa indeplineasca toate conditiile necesare documentatiilor pentru pregatirea unei investitii publice, pentru ca vorbim despre o investitie publica, se ia in analiza un alt stadion. Stiti ca avem stadionul de la BNR si vedem cum putem rezolva si cu acesta”, a spus Sevil Shhaideh, citata de Mediafax.

Arena Controceni a fost inchisa in 2009, iar de atunci doar angajatii Bancii Nationale au folosit-o in scopuri recreative.

Stiri pe aceeasi tema

SIMONA HALEP – HEATHER WATSON LIVE ONLINE 28 martie 2016 in optimile de finala de la Miami 2016

Delia Ion

Simona Halep, un nou esec! A fost invinsa de o necunoscuta la turneul de la Doha

Cristiana Petrariu Bota

Bopanna/Mergea in semifinalele turneului de la Washington

Ionut Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult