Stadionul Wembley, pe punctul de a fi vandut de Federatia engleza de fotbal. Cumparatorul, un miliardar american de origine pakistaneza

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 26, 2018 17:34

Stadionul Wembley, pe punctul de a fi vandut de Federatia engleza de fotbal. Cumparatorul, un miliardar american de origine pakistaneza

Federația engleză de fotbal (FA) este pe punctul de a vinde legendarul stadion Wembley. Miliardarul american de origine pakistaneză Shahid Khan (67 de ani), proprietarul lui Fulham și al echipei de fotbal american Jacksonville Jaguars, a făcut astăzi o ofertă de un miliard de lire, anunță The Sun. 

Din această sumă, 600 de milioane vor fi plătite în perioada imediat următoare, urmând ca 400 de milioane să fie recuperaţi în timp, din vânzările biletelor.

Potrivit sursei citate, federația engleză a confirmat că a primit o ofertă pentru cumpărarea Wembley.

Khan s-a angajat ca Wembley să găzduiască în continuare meciurile echipei naționale a Angliei și finala Cupei Angliei. Totuși, prima reprezentativă a Angliei poate fi forțată să își caute o nouă “casă” în lunile septembrie şi octombrie, când va fi sezonul de fotbal american.

În cazul în care tranzacția va fi confirmată – probabil că va dura luni – Federația engleză nu va mai avea nicio implicare în operarea zilnică a stadionului, care a costat uimitoarea sumă de 757 milioane lire după ce vechiul Wembley a fost demolat în 2000.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.