VIZA SUA
Externe

Statele Unite ale Americii inaspreste conditiile de acordare a vizei

Statele Unite ale Americii vor spori normele de acordarea  vizelor pentru solicitantii din intreaga lumea. Cei care isi doresc sa intre pe teritoriu american vor fi nevoiti sa ofere informatii autoritatilor despre ce au facut in ultimii 15 ani.

Consulatele SUA din intreaga lume vor fi instruite sa solicite celor care doresc sa obtina viza detalii complete despre evenimente petrecute in ultimul deceniu si jumatate, numerele pasapoartelor detinute anterior (daca este cazul), adesele avute in acest interval, locurile de munca, calatoriile facute peste hotare dar si mesaje din mediile sociale online din ultimii cinci ani, numerele de telefon si adresele de e-mail din aceeasi perioada.

Departamentul de Stat al SUA nu exclude ca, atunci cand va trebui confirmata identitatea unei persoane sau pentru verificari mia riguroase legate de securitatea nationala, sa se ceara informtii suplimentare din partea celui care a solicitat viza.

Masurile sunt in concordanta cu promisiunea presedintelui Donald Trump ca va spori securitatea Statelor Unite si va intari controalele la frontiere. Criticii afirma ca noile chestionare sunt excesiv de dificile, vor duce la intârzieri in procesarea cererilor de viza si vor descuraja studentii si oamenii de stiinta care vor sa intre in SUA.

Noile reguli vor fi aplicate de urgenta timp de sase luni, in loc de termenul uzual de trei ani.

Raspunsurile la intrebari sunt voluntare, dar formularele chestionarelor avertizeaza ca refuzul de a furniza informatiile cerute poate intârzia sau impiedica procesarea cererilor de viza.

Stiri pe aceeasi tema

Britanicii ar fi de acord cu organizarea unui referendum care sa decida termenii finali privind acordul Brexit

Ioana Badulescu

Moscova a inchis birourile Amnesty International. Pe sigilii scrie ca birourile sunt proprietatea Federatiei Ruse

Delia Ion

Italia are cei mai multi morti de COVID-19 din Europa, devansand Marea Britanie

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult