Statie noua de incarcare a masinilor electrice in Constanta. Mai multe prize speciale vor fi amplasate in toata tara
Infotrafic

Statie noua de incarcare a masinilor electrice in Constanta. Mai multe prize speciale vor fi amplasate in toata tara

Soferii care detin autoturisme electrice si viziteaza judetul Constanta vor avea la dispozitie inca o statie de incarcare a masinilor electrice, in timp ce mai multe prize speciale pentru automobille electrice si hibrid vor fi amplasate in intreaga tara. O noua statie de incarcare electrica a fost inaugurata, marti, in parcarea subterana a hypermarketului de pe bulevardul IC Bratianu, informeaza Radio Constanta.

De precizat ca in Constanta mai sunt doua statii de incarcare pentru masinile electrice, una in statiunea Mamaia si alta la o reprezentanta auto. Încărcarea maşinilor se va efectua gratuit, iar prin acest demers românii sunt încurajaţi să folosească vehicule electrice sau hibride, nepoluante. Încărcarea durează, în medie, o oră, iar staţia deserveşte toate tipurile de vehicule electrice şi hibride plug-in.

Proiectul este derulat în parteneriat cu EVConnect, prima companie din România care a început să construiască staţii de încărcare şi care are ca misiune implementarea celei mai mari reţele de încărcare pentru autovehiculele electrice din România.

În Constanța sunt înmatriculate două mașini electrice și trei hibrid, conform datelor furnizate de reprezentanții Registrului Auto Român!

Ministerul Mediului a lansat, recent, Programul de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice şi hibrid, prin care se doreşte instalarea a câteva sute de prize speciale. Bugetul total este de 70 de milioane de lei, iar cuantumul de finanţare este de maximum 200.000 de euro/proiect. Sunt eligibile instituţii şi firme din oraşe cu peste 50.000 de locuitori, iar ministerul finanţează 80% din respectivul proiect.

În prezent, sunt câteva zeci de prize de încărcare în ţara noastră. Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, românii au cumpărat, în 2015, 495 de autoturisme electrice sau hibride, dublu faţă de anul 2014. De asemenea, în primele trei luni din 2016, s-au cumpărat 126 de unităţi, ceea ce înseamnă o creştere a vânzărilor de 114%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa: Radio Constanta

Stiri pe aceeasi tema

INFOTRAFIC: Cum se circula pe drumurile din Romania joi, 15 octombrie

Cristiana Petrariu Bota

Infotrafic, 6 februarie 2020. Drumuri inchise in mai multe judete din tara – UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Punctul de amenda pe 2020 a fost plafonat de Guvern prin OUG nr. 1/2020

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult