Economie

Station F din Paris, cel mai mare incubator de afaceri din Europa. Francezii aduna aici talente din toata Europa si nu numai, conectand startup-urile cu investitorii

Station F din Paris este cel mai mare incubator de afaceri din Europa, un fel de Silicon Valley in varianta franceza. Implementeaza 26 de programe cu peste 3.000 de birouri in zona de creativitate. Cel mai mare coworking din Europa este deschis 24/7.
 
Station F este situat in arondismentul 13 al Parisului, in locul unui fost depou de locomotive. Uriasa hala Freyssinet (cum se chema locul pe vremuri), renovata si redesenata in interior de celebrul arhitect Jean-Michel Wilmotte, se intinde pe 34.000 mp.
 
Proiectul Station F este finantat in intregime de antreprenorul miliardar Xavier Niel, fondatorul si patronul grupului de telecomunicatii Free.
 
In campusul Station F activeaza o serie de firme de renume, scoli de comert prestigioase, fonduri de investitii sau organisme partenere (Facebook, Microsoft, Naver, Vente-privée etc). Fiecare program este axat pe un subiect anume cum ar fi inteligenta artificiala, comertul electronic, sanatatea digitala sau datele online.
 
Agentia guvernamentala se implica direct pentru a facilita interactiunea cu reprezentantii statului, astfel incat sa aduca antreprenorilor toate informatiile necesare dezvoltarii noilor idei de afaceri in toate domeniile.
 
Francezii aduna aici talente din toata Europa si nu numai, conectand startup-urile cu investitorii.

Stiri pe aceeasi tema

BNR: Firmele refuza sa ia credite de la banci din cauza garantiilor si birocratiei

Ioana Badulescu

OUG prin care a fost modificat Codul Fiscal a fost adoptata de Senat

Cristiana Petrariu Bota

Veniturile romanilor din strainatate, vizate de ANAF. Ce spune Ministerul de Finante

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult