Statistica: Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%
Breaking News Economie

Statistica: Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%

Institutul National de Statistica (INS) informeaza ca cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorita cresterii industriei extractive (+14,2%) si industriei prelucratoare (+5,5%). 

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,6%), industria bunurilor de capital (+5,0%), industria energetica (+3,7%) si industria bunurilor de uz curent (+3,5%), potrivit cifrelor publicate de INS.

In luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total cu 12,0%, ca urmare a cresterii cifrei de afaceri inregistrate in industria prelucratoare (+12,2%) si in industria extractiva (+6,1%).

Pe marile grupe industriale, au inregistrat cresteri industria bunurilor de capital (+26,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,7%), industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+2,2%) si industria energetica (+0,5%).

Raportat la aceeasi luna din 2018, in septembrie 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 5,2%, ca urmare a cresterii inregistrate in industria extractiva (+16,3%) si in industria prelucratoare (+4,9%).

Pe marile grupe industriale, au inregistrat cresteri industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,1%) si industria bunurilor de capital (+2,1%), in timp ce industria energetica a scazut cu 3,3%.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

Stiri pe aceeasi tema

Interviu cu Mariana Nenu: M-am nascut pentru a alerga! Nu uitati niciodata ca sportul inseamna sanatate si echilibru. Terapeutul Obreja: Este o razboinica invingatoare!

Cristiana Petrariu Bota

AFERIM, premiat la Berlin. Radu Jude a castigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin

Cristiana Petrariu Bota

Anunt ANAF privind aprobarea anumitor formulare de inregistrare fiscala a contribuabililor

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult