Cand se dau pensiile de Craciun 2018 - Anunt facut de ministrul Muncii cu privire la pensiile din decembrie
Social

Statistica: Numarul pensionarilor din Romania in trimestrul 3 din 2017, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut

Datele publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS) arata ca numarul pensionarilor din Romania a ajuns la 5.224.000 in al treilea trimestru din 2017, in scadere cu 27.000 fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pensia medie a crescut cu 8,2% intr-un an, la 1.106 de lei (234 euro).

Raportul pe total dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor a fost de 9 la 10. Acest raport prezinta variatii semnificative in teritoriu, de la numai 5 pensionari la 10 salariati in Municipiul Bucuresti, la 17 pensionari la 10 salariati in judetul Teleorman.

„Pensia medie de asigurari sociale de stat a variat cu discrepante semnificative in profil teritorial, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima fiind de 500 de lei (860 lei in judetul Botosani fata de 1.360 lei in Municipiul Bucuresti) „, potrivit comunicatului.

Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari. Pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 89,6% in totalul celor de asigurari sociale.

„Pe categorii de pensii, numarul pensionarilor pentru limita de varsta a fost preponderent (76,1%) in cadrul pensionarilor de asigurari sociale. Pensionarii cuprinsi in categoriile de pensii – anticipata si anticipata partial – au reprezentat 1,9%”, se arata in comunicat.

Fata de trimestrul II al acestui an, pensia medie a crescut in trimestrul IIII din 2017 cu 1.000 de lei.
Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 1070 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala neta de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare (fara impozit si contributia de asigurari sociale de sanatate) si castigul salarial mediu net a fost de 55,3% (comparativ cu 51,1% in trimestrul precedent).

De la 1 martie 2017, pensia minima garantata a fost majorata de Guvern de la 400 la 520 de lei, de masura beneficiind peste un milion de pensionari, potrivit Ministerului Muncii.

Stiri pe aceeasi tema

Protest al medicilor de 1 Aprilie! Medicii de familie nu mai elibereaza retete compensate, iar consultatiile se vor plati

Cristiana Petrariu Bota

Stela Popescu, inmormantata chiar de ziua onomastica. Sf. Stelian este praznuit pe 26 noiembrie de Biserica Ortodoxa

Cristiana Petrariu Bota

Sicriul Reginei Ana a fost asezat in Sala Tronului de la Palatul Regal

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult