21.9 C
România
22 septembrie 2023
statistici pariuri sportive
Externe

Statistici despre pariuri sportive din întreaga lume

Industria pariurilor sportive generează profituri uriașe în întreaga lume. De la cea mai neînsemnată casă de pariuri dintr-un colț uitat de lume până la Unibet – pariuri sportive online, toate aceste forme de pariuri contribuie la câștiguri imense, de la care se așteaptă să depășească 140 de miliarde de dolari până în 2028. Interesul pentru pariuri sportive a crescut și mai mult de când cu apariția site-urilor și aplicațiilor mobile pentru pariuri. Iată câteva statistici care ne arată starea industriei globale de pariuri sportive:

Statistici globale

 • Europa și Asia au fost cele mai puternice piețe globale de pariuri sportive în 2020 din punct de vedere al veniturilor.
 • Valoarea pieței ilegale de pariuri sportive ar putea fi între 150 și 500 de miliarde de dolari.
 • Industria globală a pariurilor are aproximativ 197.000 de angajați în peste 30.000 de afaceri.
 • Aproape 50% dintre adulții din SUA au făcut un pariu sportiv cel puțin o dată în viață.

Esports

 • Veniturile globale ale pieței de pariuri eSport au crescut de la 25 de milioane de dolari în 2015 la 1,81 miliarde de dolari în 2020.
 • În 2020, 53% din totalul pariurilor pe sporturi au provenit de la pariuri sportive pe Counter-Strike: Global Offensive.
 • League of Legends a înregistrat cea mai mare medie de pariuri pe esporturi, cu 39 de dolari.

Performanțe în pariuri sportive

 • Rata medie de succes la pariuri în rândul pariorilor experimentați este de 53%.
 • Majoritatea pariorilor profesioniști câștigă între 40.000 și 100.000 de dolari pe an, deci este posibil să îți câștigi existența din jocuri de noroc și pariuri dacă dedici suficient timp și efort.
 • Gândirea că pariurile la cote mari aduc cel mai mare profit este o concepție greșită comună, iar statisticile despre pariuri sportive confirmă acest lucru.
 • Cel mai greu sport pe care să pariezi este baseball-ul. Motivul este natura imprevizibilă a acestui sport american îndrăgit – sezoanele de joc sunt prea lungi, performanța jucătorilor variază foarte mult etc.

Statistici despre pariuri sportive în Europa

 • În 2021, pariurile sportive au fost lider în ceea ce privește jocurile de noroc online, reprezentând 40% din veniturile totale din jocurile de noroc online din Europa.
 • Britanicii se află printre europenii cei mai pasionați de jocuri de noroc. Un sondaj din 2021 a examinat ponderea participanților la jocuri de noroc din Marea Britanie și a constatat că Loteria Națională a fost cea mai populară formă de jocuri de noroc, cu peste 26% din publicul intervievat participând în 2021.
 • În 2022, cazinoul a fost cel mai popular produs de jocuri de noroc online din Europa după venituri, atingând venituri brute din jocuri de noroc de 14,9 miliarde de euro și reprezentând 39% din veniturile din jocurile de noroc online din Europa. Sporturile și alte tipuri de pariuri au generat venituri brute din jocuri de noroc de 13,6 miliarde de euro, reprezentând 35% din veniturile totale din jocurile de noroc online din Europa.

Venitul total al pieței europene a jocurilor de noroc a ajuns la 81,1 miliarde de euro în 2020, o cifră care este estimată să crească la 126,3 miliarde până în 2026.

 

Related posts

Incident la Centrala Nucleara de la Paks, Ungaria

Lucy Ionesco

Regulile Schengen vor fi revizuite de Comisia Europeana

Lucy Ionesco

Legea privind retragerea Marii Britanii din UE a fost promulgata de Regina Elisabeta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult