Casele de asigurari de sanatate, obligate sa incheie contract cu medicii specialisti, in baza caruia sa elibereze certificate de concediu medical, bilete de trimitere si retete gratuite si compensate
Social

Statutul personalului medical ar putea intra in vigoare in 2015

Statutul personalului medical ar putea intra in vigoare inca de la sfarsitul anului 2015, a anuntat, joi, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu,. De precizat ca Statutul personalului medical prevede ca medicul nu este functionar public, ar putea intra in vigoare spre sfarsitul anului, ministrul Sanatatii precizand ca medicii nu sunt considerati functionari publici, tocmai de aceea s-a initiat modificarea la ordonanta 2, aflata in vigoare.

„Noi nu ii consideram functionari publici, tocmai de aceea am initiat acea modificare la ordonanta 2, care este in vigoare, in momentul de fata fiind si trecuta de Parlament. In prezent, insa, tocmai pentru a nu mai fi astfel de neclaritati din orice punct de vedere lucram la o propunere ce are in vedere statutul medicului in ansamblu, statutul personalului medical si atunci cred ca toate lucrurile vor fi clare, nu vor mai exista nici confuzii de interpretare, nici de alt sens”, a spus Nicolae Banicioiu, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”.

Salariile medicilor vor creste cu 25% din octombrie. Premierul a anuntat ca este nevoie de o rectificare bugetara

Ministrul Sanatatii a adaugat ca in acel statut „este prevazut ca medicul nu este functionar public”.

Potrivit ministrului, statutul „ar putea intra in vigoare destul de repede (…) anul acesta, spre sfarsitul anului acesta”.

Rectorul UMF „Carol Davila”, academicianul Ioanel Sinescu, a subliniat, la randul sau, ca medicina este o profesie liberala.

„Faptul ca medicii, corpul medical este categorisit ca fiind functionari publici este un fapt care, in principiu, ar trebui sa se termine printr-o initiativa pe care Ministerul Sanatatii si Guvernul ar fi trebuit sa o initieze si sa o promoveze prin Parlament. Pentru ca niciodata si in nicio tara corpul medical nu a fost niciodata catalogat drept functionar public, medicina fiind o profesie liberala”, a spus Sinescu.

DESCHIDERE NOUL AN UNIVERSITAR 2015-2016. Facultatile din Romania si-au deschis portile pentru studenti

Studentii Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, dintre care 1.414 „boboci”, incep joi noul an universitar.

Promotia din anul universitar 2015 — 2016 va purta numele marelui savant Ion Cantacuzino, medic si microbiolog, fondator al scolii romanesti de imunologie si patologie experimentala.

Stiri pe aceeasi tema

Cate posturi suplimentare vor fi alocate pentru medicii rezidenti

Delia Ion

A fost cutremur in Vrancea, marti dimineata

Cristiana Petrariu Bota

A murit Justinian Chira, arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult