Steagul Romaniei ar putea fi modificat, coroana ar putea fi plasata deasupra stemei
Social

Steagul Romaniei ar putea fi modificat, coroana ar putea fi plasata deasupra stemei

Steagul Romaniei ar putea fi modificat. Un proiect privind modificarea steagului Romaniei prin adaugarea unei coroanei deasupra stemei a fost adoptat, marti, de deputatii din comisia juridica. Astfel, pe steagul Romaniei coroana ar putea fi plasata deasupra stemei.

Parlamentarii care au initiat proiectul de lege motiveaza ca aceasta modificare are la baza exemplul unor tari din Europa precum Polonia, Cehia, Rusia, Bulgaria sau Ungaria, care au pastrat coroana lângă stema lor, ceea ce subliniaza independența și suveranitatea statului.

Proiectul va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor care este for decizional. În expunerea de motive, iniţiatorii proiectului spun că ţările din spaţiul de influenţă sovietică, deşi sunt republici, şi-au reîncoronat stemele.

In opinia deputatilor, citati de televiziunile de stiri, coroana plasată deasupra stemei ar semnifica ruperea definitivă cu trecutul comunist.

„A sosit momentul să reîncoronăm acvila de pe stema României, ca act reparatoriu în faţa istoriei”, spune iniţiatorul proiectului, deputatul PNL, Grigore Crăciunescu.

Articole asemănătoare

CNA a adoptat noul Cod de reglementare a continutului audiovizual. Potrivit acestuia, copiii cu varste intre 3 si 15 ani nu mai pot aparea in reclame la alimente

Lucy Ionesco

Numărul 4 al revistei Ambasador pentru România, o ediție de colecție cu Nadia Comăneci pe copertă

Ioana Badulescu

Raed Arafat sustine o prezentare in Bulgaria la dezbaterea „Exercitiile majore cu victime multiple – experienta romana”

Lucy Ionesco