7.1 C
România
28 octombrie 2020
Steagul Romaniei ar putea fi modificat, coroana ar putea fi plasata deasupra stemei
Social

Steagul Romaniei ar putea fi modificat, coroana ar putea fi plasata deasupra stemei

Steagul Romaniei ar putea fi modificat. Un proiect privind modificarea steagului Romaniei prin adaugarea unei coroanei deasupra stemei a fost adoptat, marti, de deputatii din comisia juridica. Astfel, pe steagul Romaniei coroana ar putea fi plasata deasupra stemei.

Parlamentarii care au initiat proiectul de lege motiveaza ca aceasta modificare are la baza exemplul unor tari din Europa precum Polonia, Cehia, Rusia, Bulgaria sau Ungaria, care au pastrat coroana lângă stema lor, ceea ce subliniaza independența și suveranitatea statului.

Proiectul va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor care este for decizional. În expunerea de motive, iniţiatorii proiectului spun că ţările din spaţiul de influenţă sovietică, deşi sunt republici, şi-au reîncoronat stemele.

In opinia deputatilor, citati de televiziunile de stiri, coroana plasată deasupra stemei ar semnifica ruperea definitivă cu trecutul comunist.

„A sosit momentul să reîncoronăm acvila de pe stema României, ca act reparatoriu în faţa istoriei”, spune iniţiatorul proiectului, deputatul PNL, Grigore Crăciunescu.

Stiri pe aceeasi tema

Patronii Colectiv raman in arest inca 30 de zile

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta, reclamat la CSM dupa ce a vorbit despre „obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera”

Cristiana Petrariu Bota

Medicamente mai ieftine, incepand de la 1 iulie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult