Stefan Enache, colonel detasat la Secretariatul General al Guvernului, retinut de procurorii militari

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 15, 2015 12:14

Stefan Enache, colonel detasat la Secretariatul General al Guvernului, retinut de procurorii militari

Stefan Enache, colonel detasat la Secretariatul General al Guvernului, a fost retinut, marti, de procurorii militari ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta. Stefan Enache era colonel in cadrul UM 02999 si a fost prins in flagrant in timp ce primea 30.000 de euro.

Potrivit DNA, colonelul Stefan Enache va fi prezentat Tribunalului Militar Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis de procurorii DNA, Stefan Enache a pretins pe 8 decembrie de la o persoana o suma de peste 10.000 euro, in scopul de interveni pe langa directorul Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra caruia a dat asigurari ca are influenta, pentru ca acesta sa le asigure celor doi adjudecarea, la o licitatie, a unui imobil din municipiul Bucuresti, la un pret mult subevaluat.

“Imobilul astfel achizitionat urma sa fie valorificat ulterior, iar profitul sa fie impartit intre inculpat si persoana respectiva. In acelasi context, in 14 decembrie, inculpatul Stefan Enache a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achizitionarea a doua imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se arata in comunicat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.