Ana Birchall
Breaking News

Stefan Iordache a demisionat, la presiunea strazii. Ana Birchall va asigura interimatul la Ministerul Justitiei

Florin Iordache a demisionat, joi, de la Ministerul Justitiei. Anuntul demisiei a fost facut in cadrul unei declaratii de presa, in care a mentionat ca, desi proiectele de modificare a Codurilor penale au fost supuse dezbaterii parlamentare, acest lucru nu a fost deajuns pentru opinia publica.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a fost propusa, joi, interimar in functia de ministru al Justitiei, dupa demisia lui Florin Iordache. Interimatul poate fi de maximum 45 de zile.

In opinia lui Iordache, toate initiativele asumate in domeniul Justitiei sunt legale si constitutionale. „Mi-am propus si am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile”, a adaugat ministrul demisionar al Justitiei.

Tinand cont de aceste aspecte, Florin Iordache a anuntat ca a decis sa-si inainteze demisia din functia de ministru al Justitiei. Ramane sa vedem cine va finoul ministru al Justitiei. Un nume vehiculat a fost cel al lui Serban Nicolae, insa acesta a negat aceasta posibilitate, afirmand ca este mult mai util in Parlament.

„De cand am venit la Ministerul Justitiei, mi-am propus si am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile. Asa cum ati vazut si dumneavoastra, toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale. Proiectele propuse s-au aflat in dezbatere publica, organizata de Ministerul Justitiei, iar acum sunt in dezbatere parlamentara. Cu toate acestea, pentru opinia publica nu a fost suficient, drept pentru care am hotarat sa imi inaintez demisia din functia de ministru al Justitiei”, a declarat Iordache, la Palatul Victoria.

Florin Iordache se va intoarce la mandatul de deputat (al cincilea), el fiind ales pe listele PSD Olt.

Citeste si: Curtea Constitutionala a respins sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13. Solutia finala, in mainile Parlamentului

Liviu Dragnea in Parlament: Iohannis, PNL si USR vor capital politic. Guvernul Grindeanu a facut pentru romani intr-o luna cat n-a facut Guvernul Ciolos intr-un an!

Articole asemănătoare

Presedintia Romaniei, despre rectificarea bugetara a Guvernului: Un sabotaj grosolan, un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD

Ioana Badulescu

Testamentul politic al lui Corneliu Coposu: Cred ca restaurarea monarhiei este salvarea noastra

Ioana Badulescu

Salariile și sporurile polițiștilor vor fi majorate de la 1 iunie

Ioana Badulescu