Politica

Stefanel Dan Marin, noul primar interimar al Capitalei. Marin a fost ales dupa ce Pieptea si Darabont nu au dorit sa-si asume raspunderea

Stefanel Dan Marin (consilier UNPR) a fost ales primar interimar al Capitalei, dupa arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu.  Stefanel Dan Marin a ajuns primar general dupa ce Cornel Pieptea si Dan Darabont, viceprimarii PNL si PSD, nu au dorit sa-si asume responsabilitatea interimatului. Mai mult, Cornel Pieptea si-a anuntat demisia din functia de viceprimar in sedinta CGMB.

Stefanel Dan Marin, consilier general ales pe listele PPDD, partid care a fost absorbit de UNPR, a fost ales in functia de viceprimar al capitalei dupa ce Cornel Pieptea (PNL) si-a dat demisia din aceasta functie. Stefanel Marin urmeaza sa asigure interimatul pe perioada in care primarul Sorin Oprescu va fi in arest.

Stefanel Dan Marin a fost ales in functie cu 39 de voturi pentru, fara a avea vreun contracandidat.

Cornel Pieptea, viceprimarul PNL al Capitalei, si-a dat demisia in sedinta CGMB

„Va multumesc pentru votul de incredere. Apreciez ca am reusit sa adun atat voturile PNL cat si cele ale PSD. Nu a fost o decizie usoara sa accept candidatura. Principala mea gandire a fost ca, daca accept, va trebui sa fiu linatul intre partidele din CGMB. Voi ramane acelasi om. Aceasta functie imi da doar o responsabilitate mai mare. Mi-am propus doua mari directii: regula transparentei si disciplina”, a declarat Marin.

PNL si PSD, care aveau cei doi viceprimari in functie, nu au dorit sa-si asume responsabilitatea interimatului. Viceprimarul Cornel Pieptea a invocat probleme personale pentru a nu asigura interimatul, iar viceprimarul din partea PSD, Dan Darabont, spune ca a fost o decizie la nivelul partidului si ca el nu a fugit de responsabilitate.

Noul primar al Capitalei, ales in sedinta CGMB

„Ii respect decizia dl Pieptea. Consider ca orice om are dreptul sa ia o asemenea decizie. Am vazut ca in presa s-a spus ca nu vreau sa asigur interimatul, este inexacta afirmatia. Este o decizie politica pe baza a ceea ce s-a discutat in partid. PSD are 13 functii in consiliul general, deci nu avem majoritate. Nu am fugit niciodata de responsabilitate”, a declarat Darabont.

La randul lor, reprezentantii PNL au declarat ca nici eu nu au majoritate, avand doar 21 de locuri.

Cine este Stefanel Dan Marin, noul primar al Capitalei

Marin Ştefănel – Dan face parte din Partidul Poporului – Dan Diaconescu, partid absorbit de UNPR in iunie 2015, si este presedinte al PPDD sector 5. Din 2012 acesta ocupa functia de consilier general.

Marin Stefanel – Dan s-a nascut pe 19 iulie 1976 in Turnu Magurele, Teleorman. Acesta a absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Administrative, fiind licentiat in Stiinte Administrative, in anul 1999 la Universitatea Bucuresti. A intrat in politica in 2008, insa nemultumirea fata de partidul in care intrase initial l-a determinat sa treaca la PP-DD. In prezent are profesia de analist politic.

Avere si interese, potrivit declaratiilor depuse in 2015:
– un teren de circa 2800 mp in orasul Pucioasa, dobandit in 2008 – mostenire;
– un teren de circa 2100 mp in orasul Pucioasa, dobandit in 2008 – mostenire;
– o garsoniera de 25 mp in Bucuresti, sector 3 cumparata in 2006 impreuna cu sotia;
un apartament de 67 mp in Bucuresti, sectorul 5, cumparat in 2012 impreuna cu sotia prin credit ipotecar;
– o casa de 46 mp in orasul Pucuioasa, dobandita in 2008 – mostenire;
– 3 masini – un Renault cumparat in 2003, un Renault cumparat in 2005 si un Fiat cumparat in 2008;
– un credit ipotecar de 44.000 euro la BRD uat in 2012 si scadent in 2041;
– este actionar la firma Marvel Solutions;

Venituri
– director administrativ Marvel Solutions – 3.600 lei/an/net;
– consilier CGMB 11078 lei/an/brut
– inchiriere imobil 2100 lei/an/brut
– tranzactionare actiuni BVB – BT securities – 22063/an/brut;

Stiri pe aceeasi tema

PRM a depus o plangere la ANI pe numele presedintelui Klaus Iohannis

Delia Ion

Alexandru Mihai Ghigiu il inlocuieste pe Victor Ponta in functia de secretar general al Guvernului

Ioana Badulescu

Dan Sova a aflat de la sora lui Mircea Badea ca va fi arestat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult