Actrita Stela Popescu, in varsta de 81 de ani, a murit! Decesul s-a produs la domiciliul actritei, apelul catre SMURD fiind facut de fiica ei, care a gasit-o fara viata prabusita in casa. Stela Popescu locuia singura si nu a raspuns la telefon timp de peste o zi, situatie care i-a ingrijorat pe colegi si apropiati. Vestea mortii marii actrite a socat lumea teatrului romanesc. Cu doua zile inainte de deces, Stela Popescu a participat la un eveniment la care s-a comportat ciudat, discursul sustinut in fata publicului fiind incoerent. Se pare ca decesul nu ar fi survenit joi, cand a fost gasita decedata de fiica sa, ci cu o zi in urma, in jurul pranzului.
Reprezentantii SMURD au precizat ca Stela Popescu a fost gasita fara viata de un membru al familiei, la domiciliul sau. Potrivit medicilor, Stela Popescu a suferit un soc cardiorespirator. Pe 21 decembrie, Stela Popescu ar fi implinit 82 de ani.
Potrivit medicilor, decesul doamnei teatrului de revista ar fi intervenit cu mai multe ore inainte sa fie gasita fara suflare de fiica sa adoptiva.
Alexandru Arsinel, partenerul de scena de o viata al Stelei Popescu, a ajuns in jurul orei 16.30 la locuinta actritei Stela Popescu. Cand a intrat in curtea casei, si-a pus mainile in cap si a inceput sa planga.
Iti recomandam si: Moartea actritei Stela Popescu l-a socat pe Florin Piersic: Este una dintre cele mai triste zile, pentru mine Stela Popescu nu va muri niciodata
Actorul Ioan Dichiseanu a marturisit ca s-a intalnit cu Stela Popescu in urma cu cateva zile si nimic nu dadea de banuit ca ar avea o suferinta medicala.
„Era un exemplu, un model, un idol. Respectul meu fata de domnia sa este nemasurat„, a marturisit si actorul Eugen Cristea, socat de decesul actritei.
„Nu-mi vine sa cred. Pur si simplu, pentru mine Stela Popescu n-a murit si nu va muri niciodata. Ce frumos vorbea despre mine, nu pot sa spun. Sufletul ei era publicul. E o prietena pentru mine, e ca si cum a plecat cineva din familia mea. Am adorat-o mereu. Era de o dragalasenie si o bunatate unica pe care o impartasea tuturor. Nu-mi vine sa cred. E una dintre cele mai triste zile din cate le-am trait. E una dintre cele mai triste zile. Ma bucur ca am putut spune cateva vorbe despre Stela„, a marturisit marele actor Florin Piersic, socat la randul sau de vestea mortii actritei.
Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători.
În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat ”intelectual“, deci ”duşman de clasă“, a fost deportat în Siberia, iar mama, împreună cu fiica, se refugiază la Braşov.
În 1953, Stela Popescu susţine examenul de admitere la facultate şi este repartizată la Facultatea de Limba Rusă ”Maxim Gorki“, la care renunţă după un an şi jumătate, când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel continuă să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, este repartizată la teatrul din Braşov, unde ajunge să susţină şi 400 de spectacole pe an.
Din 1963, joacă la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi se angajează la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 începe lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.
În 7 februarie 2004, primeşte din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – Arta Spectacolului, ”în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.
Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“.
Stela Popescu a primit Ordinul ”Steaua României” în rang de Cavaler, decretul pentru această distincţie fiind semnat în 21 decembrie 2015.
În iunie 2017, actriţa a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole.