IT/Stiinta

Curentul de meteori Orionidele a ajuns la vizibilitate maxima

Curentul de meteori Orionidele a ajuns, vineri, al vizibilitate maxima. Pasionatii de astronomie pot vedea stelele cazatoare din curentul Orionidele pana in data de 7 noiembrie, cand planeta noastra trece prin norul de particule lasat in urma de cometa Halley.

Trebuie sa stiti, insa, ca vizibilitatea meteorilor sub forma stelelor cazatoare are insa de suferit din cauza luminozitatii Lunii, aflata in preajma fazei maxime de Luna plina.

Pentru a putea observa stelele cazatoare din curentul Orionidelor este bine sa iesiti in afara localitatii, pentru ca aveti nevoie de un loc in care vederea cerului nu este obturata de cladiri sau copaci. Nu exista o directie anume in care trebuie sa se indrepte privirea si este de preferat sa stati intr-o pozitie comoda pentru a putea observa bolta cerului o perioada cat mai lunga.

In conditii ideale, un cer senin si fara luna, numarul teoretic de meteori care ar putea fi observat este de 10-20 pe ora, mult mai modest decat in cazul Perseidelor.

Stiri pe aceeasi tema

Facebook modifica algoritmul de afisare, in detrimentul site-urilor de stiri si de afaceri: Vor fi afisate mai multe postari personale ale prietenilor

Ioana Badulescu

Stick-ul Orange, pe piata din Romania. Suntem prima tara in care se lanseaza stick-ul Orange pentru televiziune!

Corina Alexandru

Facebook – cea mai mare retea de socializare din lume – are noi reguli

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult