Stema Romaniei ar putea fi modificata prin repunerea coroanei
Social

Stema Romaniei ar putea fi modificata prin repunerea coroanei pe acvila

Stema Romaniei ar putea fi modificata, la initiativa liberalilor, care au depus, marti, in Parlament un proiect legislativ care vizeaza modificarea stemei Romaniei, stabilita prin legea 102/1992. In motivatie se arata ca prin repunerea coroanei pe stema Romaniei dovedim ca ne integram in practica moderna a statelor europene. „Este momentul sa incheiem cu tot ceea ce inseamna perioada comunista, sa ne asumam trecutul si istoria adevarata”, arata initiatorul proiectului, Grigore Craciunescu.

„Readucerea Coroanei pe capul Acvilei din stema tarii are un rol moral, educativ si demonstrativ, pe de o parte, iar pe de alta parte, dezbaterea publica asupra Stemei Nationale readuce in actualitate valorile si simbolurile pe care le reprezinta. Se cunosc acum mult mai bine provenienta lor istorica, relevanta lor actuala si idealurile la care fac trimitere”, este motivatia initiativei.

Conform proiectului de lege, autoritatile locale ar trebui sa schimbe vechile steme si sigilii pana la data de 31 decembrie 2018.

Vezi detalii: Steagul Romaniei ar putea fi modificat, coroana ar putea fi plasata deasupra stemei

Mihai Dontu, al doilea semnatar al proiectului, spune ca mai multe state au pastrat sau au repus coroana in componenta stemei si da ca exemplu Polonia, Cehia, Federatia Rusa, Bulgaria.

In privinta stemei Romaniei, coroana de pe capul acvilei semnifica caracterul national, suveranitatea si independenta.

„Este momentul sa incheiem cu tot ceea ce inseamna perioada comunista, sa ne asumam trecutul si istoria adevarata. (…) Prin repunerea coroanei dovedim ca ne integram in practica moderna a statelor europene”, spune deputatul Grigore Craciunescu, initiatorul proiectului.

Articole asemănătoare

Militarul Marius Valentin Ionescu, ranit in Afganistan, a fost transportat la un spital din Germania

Ioana Badulescu

Testarile sistemului RO-ALERT au inceput prin verificarea transmiterii mesajelor de avertizare catre anumite celule de telefonie mobila din Bucuresti

Ioana Badulescu

Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica Codul de etica pentru invatamantul preuniversitar

Lucy Ionesco