-7.5 C
România
16 ianuarie 2021
Stema Romaniei ar putea fi modificata prin repunerea coroanei
Social

Stema Romaniei ar putea fi modificata prin repunerea coroanei pe acvila

Stema Romaniei ar putea fi modificata, la initiativa liberalilor, care au depus, marti, in Parlament un proiect legislativ care vizeaza modificarea stemei Romaniei, stabilita prin legea 102/1992. In motivatie se arata ca prin repunerea coroanei pe stema Romaniei dovedim ca ne integram in practica moderna a statelor europene. „Este momentul sa incheiem cu tot ceea ce inseamna perioada comunista, sa ne asumam trecutul si istoria adevarata”, arata initiatorul proiectului, Grigore Craciunescu.

„Readucerea Coroanei pe capul Acvilei din stema tarii are un rol moral, educativ si demonstrativ, pe de o parte, iar pe de alta parte, dezbaterea publica asupra Stemei Nationale readuce in actualitate valorile si simbolurile pe care le reprezinta. Se cunosc acum mult mai bine provenienta lor istorica, relevanta lor actuala si idealurile la care fac trimitere”, este motivatia initiativei.

Conform proiectului de lege, autoritatile locale ar trebui sa schimbe vechile steme si sigilii pana la data de 31 decembrie 2018.

Vezi detalii: Steagul Romaniei ar putea fi modificat, coroana ar putea fi plasata deasupra stemei

Mihai Dontu, al doilea semnatar al proiectului, spune ca mai multe state au pastrat sau au repus coroana in componenta stemei si da ca exemplu Polonia, Cehia, Federatia Rusa, Bulgaria.

In privinta stemei Romaniei, coroana de pe capul acvilei semnifica caracterul national, suveranitatea si independenta.

„Este momentul sa incheiem cu tot ceea ce inseamna perioada comunista, sa ne asumam trecutul si istoria adevarata. (…) Prin repunerea coroanei dovedim ca ne integram in practica moderna a statelor europene”, spune deputatul Grigore Craciunescu, initiatorul proiectului.

Stiri pe aceeasi tema

CAZUL ELODIA. Un nou indiciu ar putea deturna dosarul mortii avocatei Elodia Ghinescu

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul a decis ca abonamentele de transport ale elevilor sa fie decontate integral

Delia Ion

HISTRIA 15, cel mai mare exercitiu militar din Romania ultimilor 25 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult