3.1 C
România
26 noiembrie 2021
Steagul Romaniei ar putea fi modificat, coroana ar putea fi plasata deasupra stemei
Social

Stema Romaniei se modifica, acvila de aur va avea din nou coroana

Stema Romaniei se modifica, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care readuce coroana pe capul acvilei de aur. Legea care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema tarii prevede ca pana la data de 31 decembrie 2018, autoritatile publice au obligatia sa inlocuiasca stemele si sigiliile existente in prezent cu noile modele.

Monedele si bancnotele emise de BNR anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua sa circule si dupa aceasta data, in paralel cu monedele si bancnotele cu stema noua.

Potrivit noii legi, pana la data de 31 decembrie 2018, autoritatile publice au obligatia sa inlocuiasca stemele si sigiliile existente in prezent cu noile modele. Pana la 31 decembrie 2018, cele doua modele de stema si de sigiliu pot fi folosite in continuare.

Stema Romaniei a fost adoptata de Parlament in anul 1992 si are la baza stema din perioada interbelica, proiectata de heraldistul József Sebestyén in anul 1921, la cererea regelui Ferdinand I al Romaniei. Totusi, anumite semne au fost eliminate, fata de modelul original.

Pe vremea lui Nicolae Ceausescu, stema Republicii Socialiste Romania reprezenta cateva spice de grau si o sonda de petrol pe fundalul padurilor si muntilor Carpati, in spatele carora se vede soarele.

 

Stiri pe aceeasi tema

Pesta porcina africana face ravagii in fermele din Romania. Patronul Carnipod Tulcea: Am concediat 200 de oameni, pgubele se ridica la 7-8 milioane de euro

Ioana Badulescu

Simulare de incendiu la UMF Iasi, urmata de o conferinta de presa a secretarului de stat Raed Arafat

Ioana Badulescu

DOSARUL ANTENA GROUP: Dan Voiculescu si Camelia Voiculescu, 2 ani de inchisoare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult