8.3 C
România
22 februarie 2024
TITULARIZARE 2016. Cand are loc repartizarea profesorilor titulari si profesorilor suplinitori
Social

Stimulentul de risc pentru personalul din invatamant a fost aprobat. Mai e doar un pas pentru a intra in vigoare

Generosi din fire, parlamentarii social-democrati au votat, marti, mai multe proiecte de lege prin care promit beneficii pentru profesori si intreprinzatori. Cel referitor la profesori prevede acordarea unui stimulent de risc, care va deveni realitatea daca va primi girul presedintelui Romaniei.

Astfel, potrivit proiectului de lege aprobat astazi de Camera Deputatilor, cadrele didactice vor primi 2.000 de lei, stimulent de risc, in perioada starii de alerta, iar personalul auxiliar va primi 1.500 de lei lunar.

Tot in perioada starii de alerta, firmele din Horeca ar urma sa fie pasuite de la plata TVA si a impozitului pe venit.

Initiatorii au scris aceste legi dupa modelul promovat de Guvern in privinta medicilor, carora le este oferita 2.500 de lei, o prima lunara pentru risc.

Proiectul de lege adoptat astazi merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

De acest stimulent beneficiaza cadrele didactice din invatamantul preuniversitar si universitar de stat, din invatamantul particular acreditat si din unitatile de invatamant preuniversitar infiintate in structura institutiilor de invatamant superior.

De asemenea si personalul auxiliar din institutiile de invatamant vor primi un stimulent lunar in valoare de 1500 de lei.

„Incepand cu anul scolar/universitar 2020/2021, pe perioada starii de alerta/starii de urgenta instituite ca urmare a situatiei epidemiologice determinate de raspandirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul preuniversitar si universitar de stat, precum si din unitatile de invatamant preuniversitar infiintate in structura institutiilor de invatamant superior, beneficiaza de un stimulent de risc dupa cum urmeaza: a) in cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) in cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acorda pe durata desfasurarii cursurilor aferente anului scolar /universitar pe perioada starii de alerta/starii de urgenta, proportional cu timpul in care persoanele din categoriile prevazute isi desfasoara fizic activitatea in cadrul unitatilor de invatamant in prezenta anteprescolarilor/ prescolarilor/ elevilor/ studentilor”, prevede textul.

Related posts

Măsuri anunțate de România pentru transporturile de cereale ieftine din Ucraina

Ioana Badulescu

Posibil caz de coronavirus in Iasi la un barbat proaspat intors din Italia

Lucy Ionesco

250 de militari americani au sosit la Baza Militara Mihail Kogalniceanu

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult