7.8 C
România
28 septembrie 2022
Theodor Stolojan
Politica

Stolojan, despre dublarea alocatiilor: Problema noastra este luatul masurilor la plesneala

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, la RFI, ca dublarea alocaţiilor de stat pentru copii este o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică, catalogand masura ca fiind luata „la plesneala”. Eurodeputatul a mai declarat ca România are o problemă serioasă vizavi de natalitate şi, in acest context, are nevoie de o gândire strategică şi de o măsură precum creşterea alocaţiei de stat pentru copii încadrată într-o asemenea gândire. 

În opinia deputatului european, „nimeni nu poate contesta că era nevoie de o creştere a alocaţiei de stat pentru copii. Problema noastră de fond este însă în continuare luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică. Cunoaştem cu toţii că natalitatea scade foarte mult în România, în fiecare an pierdem din numărul populaţiei. Aveam nevoie aici de o gândire strategică, ce este de făcut pentru ca România să nu mai scadă an de an în natalitate. Or ne trezim cu o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică. Este o meteahnă, din păcate, persistentă în tot ce înseamnă politica economică şi socială din România”.

Dublarea alocaţiilor pentru copii a fost o măsură luată de Parlament la propunerea PNL. Theodor Stolojan spune că el este economist înainte de a fi politician: „Bun, Opoziţia se manifestă şi bine că au făcut acest lucru, dar încă o dată, eu sunt economist înainte de a fi politician şi cred că România are o problemă serioasă vizavi de natalitate şi avem nevoie de o gândire strategică aici şi o măsură cum este creşterea alocaţiei de stat pentru copii trebuia încadrată într-o asemenea gândire. Nu am văzut acest lucru în România. O măsură izolată nu te conduce niciodată spre atingerea obiectivelor strategice pe care ţi le propui”.

Related posts

Liderii de la Bucuresti sunt ingrijorati de soarta romanilor din Marea Britanie

Bogdan

Ponta cere PNL sa nu saboteze proiectul de revizuire a Constitutiei

Lucy Ionesco

Dan Tudorache cere anularea voturilor la Primaria Sector 1 si reluarea alegerilor

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult