Stolojan, despre dublarea alocatiilor: Problema noastra este luatul masurilor la plesneala

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 22, 2015 11:36

Stolojan, despre dublarea alocatiilor:  Problema noastra este luatul masurilor la plesneala

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, la RFI, ca dublarea alocaţiilor de stat pentru copii este o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică, catalogand masura ca fiind luata “la plesneala”. Eurodeputatul a mai declarat ca România are o problemă serioasă vizavi de natalitate şi, in acest context, are nevoie de o gândire strategică şi de o măsură precum creşterea alocaţiei de stat pentru copii încadrată într-o asemenea gândire. 

În opinia deputatului european, “nimeni nu poate contesta că era nevoie de o creştere a alocaţiei de stat pentru copii. Problema noastră de fond este însă în continuare luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică. Cunoaştem cu toţii că natalitatea scade foarte mult în România, în fiecare an pierdem din numărul populaţiei. Aveam nevoie aici de o gândire strategică, ce este de făcut pentru ca România să nu mai scadă an de an în natalitate. Or ne trezim cu o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică. Este o meteahnă, din păcate, persistentă în tot ce înseamnă politica economică şi socială din România”.

Dublarea alocaţiilor pentru copii a fost o măsură luată de Parlament la propunerea PNL. Theodor Stolojan spune că el este economist înainte de a fi politician: “Bun, Opoziţia se manifestă şi bine că au făcut acest lucru, dar încă o dată, eu sunt economist înainte de a fi politician şi cred că România are o problemă serioasă vizavi de natalitate şi avem nevoie de o gândire strategică aici şi o măsură cum este creşterea alocaţiei de stat pentru copii trebuia încadrată într-o asemenea gândire. Nu am văzut acest lucru în România. O măsură izolată nu te conduce niciodată spre atingerea obiectivelor strategice pe care ţi le propui”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.