11.7 C
România
27 septembrie 2022
Social

Studenta Veronica Matcovici din Iasi a murit in accidentul de autocar din Spania (Tarragona)

Studenta Veronica Matcovici din Iasi se numara printre victimele accidentului de autocar din Spania (Tarragona). Amintim ca un grav accident de autocar s-a produs, duminica, in Spania, imlicat fiind un autocar plin cu studenti Erasmus. Autocarul se intorcea de la un festival ce a avut loc in Valencia si se indrepta spre Barcelona. Tanara avea 24 de ani si era studenta la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Victimele accidentului sunt din 20 de tari, iar autoritatile catalane au anuntat ca vor suporta cheltuielile familiilor victimelor care vor dori sa ajunga in Spania.

Studenta din Iasi, care si-a pierdut viata in accidentul de autocar din Spania se numeste Veronica Matcovici, potrivit Buna Ziua Iasi. Desi initial s-a anuntat ca niciun roman nu se numara printre victimele accidentului din Spania, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un comunicat, luni dimineata, in care precizeaza ca o studenta din Romania se numara printre victime.

Veronica Matcovici
Veronica Matcovici

Tanara avea 24 ani si era studenta la Iasi, conform autoritatilor locale. Cel mai probabil femeia urma cursurile Universitatii Alexandru Ian Cuza. Tanara a decedat in urma leziunilor deosebit de grave pe care le-a suferit in momentul in care autocarul s-a rasturnat. Decesul s-a produs la spital, in cursul noptii.

Veronica Matcovici era masteranda in anul I la specializarea turism si dezvoltare regionala in limba franceza.

Consulatul General al României la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate și cu autoritățile spaniole competente și va acorda asistența consulară necesară.

Detalii despre accidentul produs, duminica, in Spania

„Decesul cetățeanului român a fost confirmat de autoritățile spaniole în cursul acestei nopți, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor. Imediat după producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgență autoritățile spaniole și o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum și la Centrul de Management al Crizei constituit de autoritățile locale. Reprezentanții oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protecției Civile, primele informații oferite de autoritățile spaniole referindu-se strict la cetățenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau și cetățeni români”, precizează MAE.

Autocarul era plin cu studenti Erasmus si se intorcea de la un festival ce a avut loc in Valencia si se indrepta spre Barcelona. La un moment dat soferul a pierdut controlul volanului, iar autocarul s-a rasturnat. In accident au fost ranite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate. La bordul autocarului se aflau 56 de studetii Erasmus de 19 nationalitati diferite, precum Marea Britanie, Turcia, Franta.

Anterior, Ministerul de Extrene aratase ca: „potrivit ultimelor informatii obtinute de la autoritatile locale, printre cetatenii care au fost raniti si transportati la unitatile spitalicesti nu au fost identificate persoane de cetatenie romana”!

Sursa foto: Facebook/Twitter

L'accident sinistrat a Freginals.

Veronica Matcovici
Veronica Matcovici
Veronica Matcovici
Veronica Matcovici

Related posts

Cenusa si oasele din butoi ii apartin Alexandrei Macesanu. Ministrul Justitiei a anuntat familia

Ioana Badulescu

Miere autentica vs miere falsificata. Afla cum recunosti mierea de calitate!

Delia Ion

Noua programa scolara ar putea exclude Geografia din materiile de studiu

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult