Studentii de la SNSPA si si ASE au stat de vorba cu echipa Programului de Internship al Guvernului
Examene

Studentii de la SNSPA si si ASE au stat de vorba cu echipa Programului de Internship al Guvernului

Echipa Programului de Internship al Guvernului, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit, in urma cu doua zile, cu studenți ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și ai Academiei de Studii Economice. Întâlnirile vor continua atât în universități din București, cât și în cele din alte mari centre universitare din țară.

Organizatorii programului guvernamental au prezentat studenților de la SNSPA și ASE Programul de Internship și i-au încurajat să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile, în această ediție, în Guvern, ministere, instituții și autorități publice. Înscrierile au început în data de 19 aprilie și vor continua până pe 14 mai, iar programul de stagiu se va desfășura în perioada 16 iulie -14 septembrie 2018.

Stagiul de practică este un bun prilej pentru studenți și tineri absolvenți să cunoască modul de lucru al administrației publice centrale și să pună în aplicare cunoștințele dobândite în anii de studii. Internii vor primi, pe perioada stagiului de practică, o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship, un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

În cursul zilei de vineri, 4 mai, echipa de organizare a Programului de Internship al Guvernului a discutat cu studenți ai Universității București și ai Universității Politehnice București, iar săptămâna viitoare discuțiile vor continua în centrele universitare din Iași, Cluj și Timișoara.

Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării.

Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor și departamentelor conduse de miniștri și miniștri-delegați, cu participarea a peste 150 de tineri. În anul 2015, au fost 300 de interni în instituțiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituții publice, iar anul trecut, 100 de tineri au urmat acest program. Astfel, de la debut, 782 de tineri au absolvit cu succes și fac parte din rețeaua de alumni a Programului.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Repartitia absolventilor incepe marti, Ministerul Sanatatii anunta suplimentarea locurilor astfel incat tinerii rezidenti sa ramana in tara

Cristiana Petrariu Bota

BACALAUREAT 2016: Sesiune speciala de Bacalaureat intre 14 si 27 mai 2016

Cristiana Petrariu Bota

DEFINITIVAT 2021 – Noile reguli au fost publicate in Monitorul Oficial

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult