Examene

Studii gratuite in strainatate: Licenta si master in Danemarca si Suedia pentru elevii si studentii romani

Elevii si studentii romani au sansa sa-si continue studiile in strainatate participand la o serie de programe de licenta si master oferite gratuit in limba engleza in Danemarca si Suedia, tari cunoascute pentru calitatea vietii. De exemplu, danezii sunt cei mai fericiti oameni din lume, motivele fiind lesne de inteles: locuiesc intr-un mediu sanatos, prosper, iar tinerii au reale sanse de angajare dupa absolvire pe salarii mult mai mari decat cele din estul Europei.

Mai mult, inepand din acest an studentii din Uniunea Europeana care merg in Danemarca primesc o bursa din partea statului danez in valoare de 720 de euro, in cazul in care demonstreaza ca lucreaza legal in regim part-time nu mai mult de 10-12 ore pe saptamana.

Universitati din Danemarca si Suedia vor participa pe 21 februarie, intre 14.00 si 17.00 la Hotelul Novotel din Bucuresti la un eveniment dedicat educatiei scandinave “Education on Tour”. Elevii si studentii interesati sa-si continue studiile in strainatate vor putea discuta personal cu reprezentantii universitatilor despre programele oferite si conditiile de aplicare. Participarea este gratuita, inscrierile se fac pe site-ul www.eef.ro.

Ai picat BAC-ul? Vezi aici ce trebuie sa faci

Cand vine vorba sa alegi o destinatie de studiu in strainatate, optiunile sunt aproape nelimitate. Totusi, Suedia si Danemarca sunt in topul preferintelor studentilor internationali. Invatamantul scandinav este complet gratuit pentru studentii UE si este printre cele mai bine cotate in topurile globale, remarcandu-se prin calitatea si dimensiunea aplicata a programelor de licenta si master in limba engleza, precum si excelentele oportunitati de angajare dupa absolvire. Materiile si subiectele sunt special concepute de catre firme si companii, de catre potentialii anagajatori, astfel incat atunci cand studentul se lanseaza pe piata muncii, sa fie perfect pregatit sa activeze in domeniul in care a terminat studiile. Tarile scandinave sunt invidiate mai ales pentru calitatea vietii.

De exemplu, conform unui top global, danezii ar fi cei mai fericiti oameni din lume. Au si motive: locuiesc într-un mediu sanatos, prosper, in care tinerii au reale sanse de angajare dupa absolvire si se bucura de salarii atractive, incomparabile cu cele din estul Europei. Mai mult decat atat, beneficiaza de servicii medicale si educationale gratuite la care au acces si romanii in calitate de cetateni UE.

Pe langa faptul ca studiile de licenta si master sunt gratuite in Danemarca, din acest an studentii originari din UE primesc o bursa din partea statului danez in valoare de 720 de euro, in cazul in care demonstreaza ca lucreaza legal in regim part-time nu mai mult de 10-12 ore pe saptamana.

Education on Tour este organizat in Romania de catre IEC – International Education Center si EDvisory Education, organizatii care isi propun sa promoveze si sa faciliteze studiile in strainatate pentru elevii si studenti romani.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Educatiei va inchide trei universitati din Bucuresti, Timisoara si Brasov. Doua universitati nu au obtinut calificativul ARACIS

Ioana Badulescu

Marilen Pirtea, rectorul UVT: Subfinantarea universitatilor din Timisoara, un instrument perfid prin care vestul tarii este discriminat

Ioana Badulescu

Avertisment in Invatamant: Bugetul alocat educatiei in 2018 este insuficient si asigura doar plata salariilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult