-1.1 C
România
25 noiembrie 2020
Stiri locale

Studiul de fezabilitate la autostrada Iasi – Targu Mures, revizuit tehnic

Autostrada Iasi – Targu Mures mai face un pas pe drumul lung pana la demararea efectiva a lucrarilor. Studiul de fezabilitate al autostrazii Iasi-Targu Mures va fi revizuit tehnic si valoric, deoarece documentul initial prevede o lucrare cu un grad ridicat de complexitate si cu un cost de executie substantial.

Acesta este raspunsul dat de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, deputatului de Suceava Ovidiu Iane (PSD), care i-a adresat o intrebare privind intentiile MT in legatura cu constructia tronsonului de autostrada Ungheni – Iasi – Targu Mures.

Iane este de parere ca pentru dezvoltarea zonei este nevoie de o infrastructura de conectare care sa faca din Moldova o regiune perfect adaptata si legata de restul tarii.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a precizat ca, in urma negocierilor cu Comisia Europeana, sectorul Targu Mures – Iasi a fost inclus in structura TEN-T centrala.

Potrivit MT, pentru optimizarea costurilor de realizare a acestui tronson se are in vedere impartirea lui pe subsectoare si totodata, avand in vedere revizuirea studiului de fezabilitate, se analizeaza posibila includere a subsectoarelor cu complexitate deosebita in cadrul proiectelor cu finantare europeana.

Autostrada Iasi – Targu Mures ar urma sa aiba aproape 300 de kilometri si va strabate patru judete, respectiv Iasi, Neamt, Harghita si Mures.

Stiri pe aceeasi tema

Explozie la Stei, judetul Bihor, zece persoane au fost ranite. A fost declansat planul rosu de interventie

Cristiana Petrariu Bota

S-a dat seful DNA Iasi si a vrut sa pacaleasca mai multi primari

Cristiana Petrariu Bota

Cornel Vasile, seful Garzii de Mediu din Ialomita, pus sub control judiciar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult