Donald Trump
Externe

SUA revizuieste programul de vize H-1B, popular in industria tehnologica

Liderul SUA, Donald Trump, modifica programul de vize pentru a incuraja angajarea americanilor. Acesta a ordonat agentiilor federale sa analizeze un proiect de limitare temporara a programului de vize folosit pentru a aduce muncitori inalt calificati in Statele Unite, deoarece incearca sa duca la bun sfarsit promisiuniea din campania electorala „de a pune America pe primul plan”, noteaza Reuters.

Trump a semnat un ordin executiv pentru a intari si revizui programul de vize H-1B, popular in industria tehnologica. Acesta a declarat in cadrul unei vizite la sediul Snap-On Inc, o companie producatoare de unelte din Kenosha, Wisconsin, ca „vizele sunt acordate in momentul de fata total aleatoriu, iar acest lucru este gresit”.

Casa Alba a numit acest ordin „Cumpara american si angajaeaza american” si modifica modul in care se vor face achizitiile guvernamentale, pentru a incuraja cumpararea de produse americane in cadrul contractelor federale, accentul fiind pus pe ajutorarea producatorilor de otel.

Citeste si: Mesajul lui Trump pentru Kim Jong Un: Sa se tina bine!

Articole asemănătoare

Comisia Europeana anunta noi masuri ce vor fi aplicate in caz de Brexit fara acord. UE este pregatita sa faca multe concesii britanicilor, dar nu si guvernului britanic

Lucy Ionesco

PROTESTE LA CHISINAU. Moldova a avut 5 premieri in 14 luni. De ce ar fi mai bun Pavel Filip decat Vlad Plahotniuc?

Lucy Ionesco

Italia are cei mai multi morti de COVID-19 din Europa, devansand Marea Britanie

Teodora Badescu