24.5 C
România
17 septembrie 2021
NATO MIHAIL KOGALNICEANU
Social

SUA se pregateste sa faca investitii masive in baza aeriana militara de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu

SUA va continua sa investeasca financiar in modernizarea bazei aeriene militare de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, situata la 25 de kilometri de municipiul Constanta, cel mai mare port romanesc de la Marea Neagra.

Armata Statelor Unite preconizeaza ca va investi o suma cuprinsa intre 25 si 100 milioane de dolari, in principal pentru a construi un terminal multifunctional dar si pentru suplimentarea capacitatii de stocare a carburantilor.

„Contractul prevede elaborarea unui plan şi construirea unor noi facilitati multifunctionale, a unui nou terminal cargo şi a unor noi capacitati de stocare a carburantilor”, precizeaza Districtul european pentru inginerie al Armatei SUA, potrivit unui site guvernamental american – Federal Business Opportunities.

Armata americana intentioneaza sa construiasca un alt terminal feroviar cargo, un alt sistem de alimentare cu apa, un alt terminal aeroportuar militar, un centru de operatiuni, spatii de stocare şi masuri de imbunatatire a infrastructurii bazei militare.

„Obiectivele contractului vizeaza modernizarea generala, imbunatatirea protectiei mediului, optimizarea masurilor de securitate, a infrastructurii utilitare si a designului”, precizeaza Armata SUA.

Stiri pe aceeasi tema

INSCOP: Romanii nu au o problema cu refugiatii, dar sa stea in ograda altora

Cristiana Petrariu Bota

Legea privind venitul minim garantat, promulgata de Iohannis. Cum va fi afectata piata muncii si mediul de afaceri de noile prevederi

Ioana Badulescu

Initiativa privind autonomia Tinutului Secuiesc, publicata in Monitorul Oficial

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult