SUA trece la expulzarea imigrantilor. Cine sunt primii cetateni trimisi acasa de Trump
Externe

SUA anunta expulzarea imigrantilor. Cine sunt primii trimisi acasa de Trump

Statele Unite vor incepe procedura de expulzare a imigrantilor. Casa Alba a anuntat, luni, ca primii vizati de expulzarile promise noul presedinte american, Donald Trump, vor fi imigrantii fara acte de identitate, care au cazier judiciar, transmit agentiile de presa internationale.

„Cei care pot face rau ori au facut deja si au cazier judiciar sunt cei asupra carora ne vom concentra”, a declarat noul purtator de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, in cursul unei conferinte de presa.

„Exista o serie intreaga de indivizi pe care trebuie sa ii identificam, cei care au depasit durata vizei lor, care au comis un delict”, a adaugat el. „Deocamdata, dorim sa ne concentram asupra celor care au facut rau tarii noastre”, a mai spus Sean Spicer.

Republicanul Donald Trump a promis in campania electorala ca ii va expulza pe cei aproximativ 11 milioane de imigranti in neregula, atacandu-i in special pe latino-americani. Ulterior, el a dat asigurari ca vor fi expulzati cu prioritate imigrantii clandestini delincventi, intre „doua si trei milioane de persoane.

Asociatiile de aparare a imigrantilor se tem ca noul presedinte va ataca programul „DACA”, pus in practica de Barack Obama in 2012 si care permis unui numar de peste 750.000 de imigranti clandestini intrati in SUA cand erau minori sa obtina permis de sedere si de munca.

Stiri pe aceeasi tema

Germania si-a inschis frontiera cu Austria. Ce spune Comisia Europeana

Cristiana Petrariu Bota

Marea Britanie incepe audierile privind suspendarea Parlamentului, pe fondul acuzatiilor ca premierul vrea sa ascunda planurile privind Brexitul

Cristiana Petrariu Bota

Marea Britanie a deportat mii de studenti din greseala. Unii dintre ei au fost retinuti de oficialii de la Biroul de Imigratie si si-au pierdut locurile de munca

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult