Examene

Subiect gresit la Matematica la Evaluare Nationala 2016! S-a initiat o petitie online impotriva diagramei reprezentata gresit

EVALUARE NATIONALA 2016. Subiect gresit la Matematica la Evaluarea Nationala 2016! Cel putin asta sustin mai multi elevi, parinti, dar si profesori, despre punctul 6 de la subiectul I din cadrul probei la Matematica de la Evaluare Nationala 2016, sustinuta miercuri, 29 iunie 2016. Cerinta din punctul 6 de la Subiectul I nu a fost corect formulata si i-a indus in eroare pe multi candidati, sustin la unison elevii, parintii si profesorii. Suparati, acestia au initiat o petitie online in acest sens, pe care o puteti consulta mai jos.

“Datorită faptului că MEN a derutat elevii la subiectul I exercițiul 6 prin diagrama reprezentată greșit, propunem o reevaluare a tuturor lucrărilor din sesiunea iunie 2016, astfel încât ambele variante (3 și 8 elevi) să fie punctate ca fiind corecte”, se arata in textul petitiei online formulat la proba la Matematica din cadrul examenului de Evaluare Nationala 2016.

EVALUARE NATIONALA 2016. Numai ca Ministerul Educatiei sustine ca punctul 6 de la Subiectul I la Matematica a fost formulat corect, in consecinta nu se va schimba nimic, cu petitie cu tot. Cel putin asta sustine acum, insa sa nu uitam ca primele Rezultate la Evaluarea Nationala 2016 sunt asteptate pe 1 iulie 2016, asadar nu prea mai este timp ca Ministerul Educatiei sa-si schimbe pozitia.

Daca nu se va face nimic, parintii si elevii ar putea lua cu asalt scolile cu cereri de contestatie la Rezultatele la Evaluare Nationala.

In timp ce Ministerul Educatiei sustine ca raspunsul corect este 3, mai multi elevi si parinti sunt de parere ca raspunsul corect este 8. Numarul de semnaturi la petitia online fata de punctul 6 de la Subiectul I creste de la un minut la altul, in acest moment fiind peste 40.000 de semnaturi. Prin petitia online se cere reevaluarea tuturor lucrarilor la Matematica. Vezi subiectul aici.

Iti recomandam si: Pe 1 iulie 2016 aflam primele Rezultate la Evaluare Nationala 2016

TOTUL DESPRE INSCRIEREA LA LICEU 2016 SI REPARTIZAREA COMPUTERIZATA

EVALUARE NATIONALA 2016. POZITIA MINISTERUL EDUCATIEI

In replica, Ministerul Educatiei sustine ca punctul 6 este complet formulat, enuntul este clar si permite un singur raspuns corect.

“Itemul este complet formulat, enunţul este clar, fără ambiguităţi şi permite un singur răspuns corect. Acesta conţine toate elementele necesare unui răspuns corect şi se referă la o diagramă care a mai fost prezentată în subiectele formulate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Tipul de diagramă în discuţie este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea naţională. Itemul  conţine legenda referitoare la reprezentarea numărului elevilor, legendă care este echivalentă cu identificarea prin axele de coordonate.

În esenţă, acesta se referă la prezentarea unei dependenţe funcţionale (între notă şi numărul elevilor din clasă care au obţinut această notă), iar în cazul unei dependenţe funcţionale variabila se reprezintă pe axa orizontală (a absciselor). Răspunsul corect, din punct de vedere matematic, la acest item este cel prevăzut în baremul de evaluare şi de notare”, arata Ministerul Educatiei.

Iti recomandam si: VEZI SUBIECTELE DATE LA MATEMATICA LA EVALUARE NATIONALA 2016

ADMITERE LICEU 2016. Cele mai bune licee din Bucuresti. Cate locuri sunt disponibile la Admiterea 2016

Stiri pe aceeasi tema

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. MOROMETII trebuie sa devina roman interbelic, cer absolventii intr-o petitie online

Bogdan

Avertisment in Invatamant: Bugetul alocat educatiei in 2018 este insuficient si asigura doar plata salariilor

Ioana Badulescu

ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2018. Modificari la regulamentul de admitere, o categorie de candidati nu va mai sustine probele scrise

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult