Examene

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. MOROMETII trebuie sa devina roman interbelic, cer absolventii intr-o petitie online

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMANA. Petitie online pentru ca MOROMETII sa fie considerat roman interbelic! Asta dupa ce absolventii de clasa a 12-a au avut de redactat la subiectul 3 la Limba Romana un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume si viata intr-un roman interbelic, iar cei mai multi au scris despre Morometii, ceea ce este gresit, deoarece acesta este un roman postbelic. In consecinta, mai multi absolventi de clasa a XII-a au initiat o petitie online prin care contesta notarea raspunsurilor lor la acest subiect si cer ca Morometii sa fie considerat roman interbelic.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMANA. Petitia la subiectul 3 la proba de Limba romana la Bacalaureat vine dupa ce aproape 44.000 de persoane au semnat o petitie pentru reevaluarea lucrarilor la examenul de Matematica de la Evaluarea Nationala 2016, astfel incat sa se puncteze doua variante de raspuns pentru unul dintre sub-punctele testului.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMANA. Absolventii de la profilul real au avut de redactat la subiectul 3 la proba de Limba romana de la Bacalaureat 2016 un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume si viata intr-un roman interbelic. Multi au scris despre Morometii – raspuns gresit, dat fiind ca primul volum al romanului lui Marin Preda a aparut in 1955, iar al doilea, in 1967, deci nu este un roman interbelic, ci un roman postbelic.

Suparati, mai multi elevi au initiat o petitie online, la fel cum s-a intamplat si cu graficul la Matematica de la Evaluarea Nationala. Petitia este intitulata „Morometii la subiectul 3 la bac”.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMANA. Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ”buna crestere” pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!

Iata si cateva dintre cele peste 1.000 de comentarii la petitie:
Faza este ca primul volum este interbelic… sunt o gramada de site-uri ba chiar si manuale scrise de profesori unde scrie clar ca volumul I este interbelic.

Toti astea care se cred mari inteligenti doar pentru ca in sali a tipat unul care chiar a invatat ca Ion este interbelic si nu Morometii , va rog sa va tineti parerile urate pentru voi . Nu cred ca a fi prost insemna sa scrii Morometi (un roman a carui tema este cea a inspiratiei rurale ,ilustrand stilul romanesc din perioada interbelica si din perioada postbelica. Plus ca ca Marin Preda apratine realismul interbelic si posteblic) . I se putea intampla oricui ,nu trebuie sa fii prost sa faci aceasta greseala , nu esti mai roman daca ai scris Ion,Ultima Noapte …etc .

Consider că trebuie punctat macar jumatate pt Morometii pt ca a fost confuzie in masă, nu a fost o greşeala a unui numar redus de persoane.

Doar jumate pt a nu neindreptati persoanele care au stiut sau au scris la nimereala.

Romanul Moromeții este interbelic, doar că a fost publicat postbelic. Deci dacă e să o luăm logic, cei care au făcut subiectele trebuiau să specifice mai detaliat, trebuia să spună perioada în care a fost publicat. Nespecificând asta, romanul Moromeții este interbelic.

Exista insa si unii care sustin ca petitia a fost facuta in mod ironic.

Stiri pe aceeasi tema

EVALUARE NATIONALA 2015: Proba scrisa la Limba Romana are loc pe 22 iunie 2015

Cristiana Petrariu Bota

Mii de studenti trebuie sa repete examenul de admitere dupa ce s-a descoperit o inselatorie incredibila

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Cum au copiat elevii la examenul de BAC 2016. Dispozitivele se vand si cu 2.000 lei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult