-14.2 C
România
23 ianuarie 2022
Examene

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. MOROMETII trebuie sa devina roman interbelic, cer absolventii intr-o petitie online

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMANA. Petitie online pentru ca MOROMETII sa fie considerat roman interbelic! Asta dupa ce absolventii de clasa a 12-a au avut de redactat la subiectul 3 la Limba Romana un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume si viata intr-un roman interbelic, iar cei mai multi au scris despre Morometii, ceea ce este gresit, deoarece acesta este un roman postbelic. In consecinta, mai multi absolventi de clasa a XII-a au initiat o petitie online prin care contesta notarea raspunsurilor lor la acest subiect si cer ca Morometii sa fie considerat roman interbelic.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMANA. Petitia la subiectul 3 la proba de Limba romana la Bacalaureat vine dupa ce aproape 44.000 de persoane au semnat o petitie pentru reevaluarea lucrarilor la examenul de Matematica de la Evaluarea Nationala 2016, astfel incat sa se puncteze doua variante de raspuns pentru unul dintre sub-punctele testului.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMANA. Absolventii de la profilul real au avut de redactat la subiectul 3 la proba de Limba romana de la Bacalaureat 2016 un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume si viata intr-un roman interbelic. Multi au scris despre Morometii – raspuns gresit, dat fiind ca primul volum al romanului lui Marin Preda a aparut in 1955, iar al doilea, in 1967, deci nu este un roman interbelic, ci un roman postbelic.

Suparati, mai multi elevi au initiat o petitie online, la fel cum s-a intamplat si cu graficul la Matematica de la Evaluarea Nationala. Petitia este intitulata „Morometii la subiectul 3 la bac”.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMANA. Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ”buna crestere” pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!

Iata si cateva dintre cele peste 1.000 de comentarii la petitie:
Faza este ca primul volum este interbelic… sunt o gramada de site-uri ba chiar si manuale scrise de profesori unde scrie clar ca volumul I este interbelic.

Toti astea care se cred mari inteligenti doar pentru ca in sali a tipat unul care chiar a invatat ca Ion este interbelic si nu Morometii , va rog sa va tineti parerile urate pentru voi . Nu cred ca a fi prost insemna sa scrii Morometi (un roman a carui tema este cea a inspiratiei rurale ,ilustrand stilul romanesc din perioada interbelica si din perioada postbelica. Plus ca ca Marin Preda apratine realismul interbelic si posteblic) . I se putea intampla oricui ,nu trebuie sa fii prost sa faci aceasta greseala , nu esti mai roman daca ai scris Ion,Ultima Noapte …etc .

Consider că trebuie punctat macar jumatate pt Morometii pt ca a fost confuzie in masă, nu a fost o greşeala a unui numar redus de persoane.

Doar jumate pt a nu neindreptati persoanele care au stiut sau au scris la nimereala.

Romanul Moromeții este interbelic, doar că a fost publicat postbelic. Deci dacă e să o luăm logic, cei care au făcut subiectele trebuiau să specifice mai detaliat, trebuia să spună perioada în care a fost publicat. Nespecificând asta, romanul Moromeții este interbelic.

Exista insa si unii care sustin ca petitia a fost facuta in mod ironic.

Stiri pe aceeasi tema

Rezidentiat 2020. Ministerul Sanatatii va suplimenta numarul de locuri astfel incat toti candidatii declarati admisi sa-si gaseasca un loc de rezidentiat

Teodora Badescu

Subiectele de tip grila introduse la examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala din 2019 sunt de un populism excesiv. Nota 5 se ia pe nimic, sustine coordonatorul olimpicilor la Matematica

Ioana Badulescu

SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: Subiectele la Matematica i-au ravasit pe elevi. Rezultate simulare EVALUARE NATIONALA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult