24.5 C
România
1 octombrie 2022
Subvarianta Centaurus
Social

Subvarianta “Centaurus” o cauză de îngrijorare?

Cazurile de Covid-19 au reînceput să crească într-un ritm destul de alarmant, iar odată cu apariția unei noi subvariante a Omicron, care se răspândește rapid, va trebui să pui din ce în ce mai mult accent pe conduita preventivă pentru a avea grijă de sănătatea ta. Numită “Centaurus”, subvarianta Omicron stârnește îngrijorare în rândul experților, și deși încă nu este prezentă în România, sfatul nostru este să rămâi la curent cu informațiile despre aceasta pentru a nu fi luat prin surprindere în cazul în care se va răspândi. Atunci când deții deja informațiile de bază legate de simptome, dar și de prevenție, îți va fi mai ușor să gestionezi posibila apariție a unor probleme neașteptate. Pentru a veni în ajutorul tău, specialiștii MediHelp International au centralizat câteva informații despre subvarianta Omicron – “Centaurus”. 

Despre Centaurus

Varianta BA.2.75 sau așa-numita variantă “Centaurus” nu este prima subvarianta Omicron care a fost găsită, nici singura monitorizată, însă este cea mai recentă, fiind detectată în India, la începutul lunii mai. De asemenea, specialiștii susțin că aceasta ar fi și mult mai contagioasă, având o afinitate mai mare pentru receptorii ACE 2, găsiți în multe țesuturi umane de care virusul SARS CoV 2 se leagă pentru a intra în celulele umane și a se reproduse, conform Medical News Today. Aceasta s-a extins deja în peste zece țări, printre care se află și Marea Britanie, SUA, Germania sau Canada. Deși încă nu există niciun caz confirmat în România, recomandarea noastră este să iei măsuri preventive precum achiziționarea unei asigurări medicale private, care să includă măcar spitalizarea și tratamentul ambulatoriu, pentru a fi pregătit indiferent de situație.

Simptome și preventie

Printre simptomele raportate la cei care au contractat Omicron s-au numărat și durerile de cap, însă având în vedere că subvarianta Centaurus este încă studiată de oamenii de știință, oamenii sunt îndemnați să se familiarizeze cu toate simptomele potențiale virusului, în care sunt incluse febră, tuse, pierdere a gustului și a mirosului, dificultăți în respirație, senzație de oboseală, durere în gât și nu numai. Cu toate acestea, pentru a nu ajunge într-un punct critic, recomandata este adoptarea unei conduite preventive. Aceasta include măsuri luate la nivel individual precum dezinfectarea suprafețelor în mod constant, purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, spălarea corespunzătoare a mâinilor, vaccinarea sau achiziționarea unei asigurări medicale private, care să ofere acoperire în cazul apariției unei urgențe medicale. Totuși, există și măsuri suplimentare care pot fi implementate de către autorități precum îmbunătățirea sistemelor de ventilație, respectiv filtrarea aerului în spațiile închise sau furnizarea de teste suplimentare.

Vaccin adaptat variantei Omicron

Chiar în această toamnă ne putem aștepta la apariția unui nou vaccin împotriva variantei Omicron, care ar putea fi eficient și pentru subvarianta Centaurus. Pfizer și Moderna au început testările pentru un asemenea vaccin încă de la începutul anului, iar acum Organizația Mondială a Sănătății face un apel către cercetători pentru dezvoltarea acestui vaccin. Vaccinul anti-Covid-19 este cel care ne-a ajutat să luptăm și să trecem mai ușor prin această boală, iar fiecare doză vine cu o protecție suplimentară împotriva tuturor acestor noi variante și subvariante care apar. Astfel, vei putea fi protejat împotriva acestei boli, dezvoltând variante mult mai ușoare sau chiar deloc.

Pandemia de Covid-19 încă nu a luat sfârșit, dovadă fiind apariția continuă a noilor variante și subvariante, precum Centaurus, de aceea trebuie să fim precauți și informații pentru a avea grijă de sănătatea noastră. De asemenea, deținerea unei asigurări de sănătate private va reprezenta întotdeauna un plus pentru că, cu ajutorul acesteia, vei putea gestiona mult mai ușor apariția urgențelor medicale, fie ele legate de virusul Sars CoV 2 sau de altă natură.

Related posts

MODIFICARI LA EXAMENUL PENTRU PERMISUL AUTO! Ca sa fii sofer iti trebuie minim 10 clase. Modificari si pentru scolile de soferi

Delia Ion

Miscarea 64 de Comitate spune ca nu a planuit un atentat in Romania si acuza SRI ca minte

Lucy Ionesco

ATENTATE BRUXELLES. Patru romani, raniti in atentatele de la Bruxelles

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult