5.5 C
România
20 octombrie 2020
Politica

Sulfina Barbu recunoaste ca PNL nu ar avea suficiente voturi pentru a trece o motiune de cenzura

Vicepresedintele PNL, Sulfina Barbu, a declarat la RFI ca in prezent PNL  nu are o majoritate parlamentară în favoarea unei moţiuni de cenzură. Sulfina Barbu a explicat ca PNL nu a reuşit să contureze deocamdată o majoritate parlamentară pentru sprijinirea unei moţiuni de cenzură, precizand ca se negociază „om cu om” în Parlament şi că Opoziţia nu vrea să încurajeze traseismul politic. Sulfina Barbu recunoaşte că la ora aceasta PNL nu ar avea suficiente voturi pentru a trece o moţiune de cenzură.

„Dacă discutăm pentru ziua de astăzi, o majoritate parlamentară nu s-a conturat în favoarea sprijinirii unei moţiuni de cenzură, dar noi nu mergem să discutăm cu formaţiuni politice, pentru a încuraja în continuare traseismul politic, ci discutăm individual cu parlamentari şi mergem să discutăm pe baza proiectului de program de guvernare şi a propunerilor noastre, nu folosim bani publici, nu încurajăm traseismul politic. Dacă aceste argumente nu vor fi suficiente, înseamnă că nu va fi o majoritate parlamentară în favoarea unei moţiuni de cenzură, dar datoria noastră este ca şi partid de Opoziţie să depunem o moţiune de cenzură şi să vedem care este numărul de parlamentari, care susţin o astfel de moţiune de cenzură”.

Vezi si: PNL va depune o motiune de cenzura in luna mai

Întrebată de ce merg atât de greu negocierile din Parlament, Sulfina Barbu a răspuns: „Negocierile sunt om cu om în Parlament şi de partea cealaltă avem o majoritate care sprijină Guvernul şi care are la dispoziţie resurse guvernamentale, folosind bani publici pentru a ţine această majoritate parlamentară de partea lor. Domnul Dragnea nici astăzi nu afişează pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale unde merg banii publici prin ordin de ministru, totul este pe metode netransparente, aşa cum s-a întâmplat şi în alegerile din 2012 şi în cele din 2014”.

Sulfina Barbu, despre moţiunea de cenzură

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea dezminte existenta vreunui conflict in PSD cu premierul Tudose

Ioana Badulescu

Ministrul Justitiei propune revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general, acuzandu-l ca a deturnat activitatea Ministerului Public

Ioana Badulescu

Mihai Stanisoara si-a dat demisia din PLR si din Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult