Parlamentul European da cu Romania de pamant. Rezolutia adoptata la Strasbourg critica Guvernul roman privind functionarea justitiei si independenta presei
Externe

Summitul UE de la Bruxelles transeaza problema migratiei si lupta impotriva terorismului

Ultimul SUMMIT european din 2016 are loc in perioada 17 – 18 decembrie, la Bruxelles. Subiectele fierbinti ale reuniunii europene vor viza criza migratiei si lupta impotriva terorismului. Asta in conditiile in care presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va incerca sa mentina cele doua discutii separate.

Numerosi europeni sunt ingrijorati ca teroristii pot intra in UE pretinzand ca sunt imigranti, exploatand libertatea de circulatie oferita de spatiul Schengen. De altfel, cel putin doi dintre autorii atacurilor teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, au intrat in Europa printre imigrantii care sosesc zilnic pe insulele elene din apropierea Turciei.

Liderii UE vor sa evite sa fie comparati cu nationalistii care argumenteaza ca eliminarea controalelor la frontiere in interiorul UE ii pune pe cetateni in pericol.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, care a convocat acest summit, a arătat, în scrisoarea adresată liderilor ţărilor membre ale Uniunii Europene, că summitul va pune accent pe discuţiile privind consolidarea controlului la frontierele externe europene.

Tusk a subliniat că ţările membre vor trebui să îşi accelereze punerea în aplicare a măsurilor de contracarare a crizei imigranţilor, care au fost adoptate în cadrul summitului din septembrie, inclusiv consolidarea controlului la frontiere. UE va trebui să recupereze controlul la frontierele externe pentru a rezolva radical problema imigranţilor ilegali, în scopul protecţiei zonei Schengen.

Comisia Europeană a pregătit, înainte de acest summit, un plan detaliat, conform căruia Administraţia de Frontiere a UE îşi va lărgi efectivul la o mie de persoane de la 500, în plus cu 1.500 persoane de rezervă. Uniunea Europeană planifică totodată să declanşeze verificarea antecedentelor tuturor persoanelor care intră în şi ies din zona Schengen, iar baza de date va fi conectată cu cea a poliţiei europene.

Stiri pe aceeasi tema

Trump l-a demis pe secretarul de stat Rex Tillerson. In locul sau va fi numit Mike Pompeo, actual director CIA

Ioana Badulescu

Atac cibernetic de amploare cu victime in 99 de tari din intreaga lume

Delia Ion

SPANIA. Guvernul se intruneste de urgenta, dupa ce liderii Cataloniei au semnat o declaratie de independenta suspendata pentru negocieri cu guvernantii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult