Surse: Dancila ar fi venit cu numele noului sef al CNAS in plic, in timp ce ministrul Sanatatii avea alte propuneri

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 23, 2019 17:02

Surse: Dancila ar fi venit cu numele noului sef al CNAS in plic, in timp ce ministrul Sanatatii avea alte propuneri

Premierul l-a demis, marti, pe seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Razvan Vulcanescu, iar la scurt timp a semnat numirea lui Vasile Ciurchea pentru a prelua functia ramasa vacanta. Surse social-democrate citate de Europa Libera sustin ca Dancila ar fi venit cu numirea lui Ciurchi in plic, respingand din start propunerile facute de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Potrivit sursei citate, ministrul Sanatatii a trimis mai multe propuneri catre Guvern pentru sefia CNAS, dar decizia privind numirea lui Vasile Ciuchea in aceasta functie a venit direct de la premier.

Premierul Romaniei a luat decizia de a-l numi pe Ciurchea in fruntea CNAS desi a avut pe masa informatia ca este anchetat de DNA pentru nereguli la licitatii. 

Premierul Vasilica Dancila a semnat numirea lui Vasile Ciuchea in functia de director CNAS, la scurt timp dupa ce l-a demis pe Razvan Vulcanescu. Demiterea acestuia de la sefia Casei de Sanatate vine dupa peste 20 de zile in care sistemul informatic al cardului de sanatate nu a functionat.

Ultima ora: Premierul l-a demis pe seful CNAS, Razvan Vulcanescu. Noul sef ar putea fi Vasile Ciurchea, anchetat de procurorii anticoruptie intr-un dosar care vizeaza contractele privind sistemul informatic

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, venise cu alte nume pentru aceasta functie, persoanele respective nefiind din Capitala.  

Dancila a tinut neaparat ca Vasile Ciuchea sa preia sefia CNAS, pentru ca este un „profesionist in domeniu”. Ministrul Sanatatii a trimis din nou la Guvern o fisa a lui Ciuchea, in care era mentionat si faptul ca acesta avea probleme cu DNA, fiind in atentia procurorilor in 2016. Cu toate acestea, Viorica Dancila si-a mentinut pozitia initiala, Vasile Ciuchea fiind numit interimar in aceasta pozitie. 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.