Suspiciune de coronavirus in Romania! O persoana care s-a intors recent din China se afla sub monitorizare la Spitalul din Bacau

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 27, 2020 14:49

Suspiciune de coronavirus in Romania! O persoana care s-a intors recent din China se afla sub monitorizare la Spitalul din Bacau

Suspiciune de coronavirus in Romania. O persoana revenita recent din China s-a prezentat cu simptome specifice virusului la Spitalul Judetean din Bacau. Pacientul se afla sub monitorizare si se asteapta rezultatele testelor.

Persoana s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la Spitalul Judetean Bacau. Pacientul a spus ca in urma cu opt zile s-a intors din China si a acuzat mai multe simptome specifice coronavirusului. Medicii au prelevat probe pe care le-au trimis la Spitalul de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti.

Astfel de alerte au mai fost in Romania, insa niciun caz nu a fost confirmat. Autoritatile de la Ministerul Sanatatii s-au intrunit in aceasta dimineata si au anuntat ca sunt pregatite pentru eventuale cazuri de coronavirus.

Amintim ca, luni la pranz, se inregistrau 81 de decese confirmate de coronavirus in China si peste 3.000 de imbolnaviri. 

Maladia provocata coronavirusul aparut in decembrie anul trecut intr-o piata agroalimentara din oralul chinez Wuhan este comparata de oamenii de stiinta cu o boma biologica, care ar putea ucide cel putin 60 de milioane de oameni.

Deja, bilantul victimelor creste de la o ora la alta, iar specialistii avertizeaza ca situatia ar putea scapa de sub control. Presedintele chinez Xi Jinping a avertizat sambata, in cadrul unei reuniuni a Biroul Politic Permanent al Partidului Comunist, ca „situatia este grava” in China.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.