Augustin Lazar
Social

Sute de magistrati isi arata sustinerea fata de procurorul Augustin Lazar intr-o scrisoare trimisa ministrului Justitiei

Sute de procurori și judecători i-au trimis ministrului Justiției o scrisoare în care critică declarațiile recente ale lui Tudorel Toader față de activitatea Parchetului General. Totodată, magistrații își arată susținerea față de procurorul general Augustin Lazăr și față de secția de procurori a CSM.  

Cei 200 de procurori și judecători din toată țara își exprimă îngrijorarea față de afirmațiile ministrului Justiției privind activitatea magistraților și îndepărtarea Ministerului Public de la rolul său constituțional.

Astfel de afirmații neinspirate pot aduce mai multe deservicii sistemului de justiție în ansamblul său, se arată în scrisoarea magistraților, pot aduce prejudicii societății în general, atât pe plan intern, cât și la nivel internațional.

Totodată, ei critică declanșarea ”inopinată a procedurii de evaluare a Procurorului General” și spun că îl susțin pe Augustin Lazăr.

Făcând referire la ancheta privind violențele din 10 august, procurorii și judecătorii afirmă că poziția actorilor oficiali trebuie să fie una echilibrată și responsabilă. Aceștia spun că în pofida presiunilor constante, ei își reafirmă angajamentul de a-și exercita funcția în condițiile legii care să permită atingerea scopului actului de justiție: aflarea adevărului și protejarea drepturilor cetățenilor.

Magistrații fac un apel la dialog către Tudorel Toader. Ei susțin că declarațiile de presă ale ministrului Justiției și postările sale pe contul de Facebook nu reprezintă un dialog constructiv cu sistemul judiciar.

Amintim, ministrul Justiției a criticat activitatea Parchetului General după protocoalele încheiate cu SRI și a susținut, fără să dea exemple, că s-a îndepărtat de la rolul său constituțional. A fost și momentul în care a anunțat evaluarea lui Augustin Lazăr. Să mai spunem că o scrisoare similară a fost semnată de procurorii DNA și după ce ministrul Justiției a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

Related posts

Noua Proclamatie de la Timisoara ajunge pe masa presedintelui Iohannis. Printre prevederi: Fara parlamentari in Guvern si depolitizarea functiilor publice

Lucy Ionesco

Greva de la ROMATSA programata pentru 1 septembrie nu va mai avea loc

Lucy Ionesco

Ultimele imagini cu Dan Condrea in viata. Patronul Hexi Pharma chiar era in masina facuta praf?

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult