13.1 C
România
28 octombrie 2020
Externe

Svetlana Alexievich a castigat premiul NOBEL pentru LITERATURA pe 2015

NOBEL 2015: Svetlana Alexievich a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură. Scriitoarea belarusă a câștigat joi Premiul Nobel pentru Literatură 2015 pentru „scrierile ei polifonice, un monument închinat suferinței și curajului în vremurile noastre”, conform comunicatului dat publicității de Comitetul Nobel de la Stockholm si citat de Agerpres.

NOBEL 2015: Născută în Ucraina dintr-un tată belarus și o mamă ucraineană, Svetlana Alexievich, 67 de ani, s-a stabilit în Belarus și era favorita cercurilor literare și a caselor de pariuri pentru acest premiu. Ea a fost jurnalist corespondent la Minsk, unde a colaborat cu cele mai importante ziare.

CASTIGATORI NOBEL 2015. Premiul Nobel pentru Medicina, castigat de trei cercetatori

CASTIGATORI NOBEL 2015: Premiul Nobel pentru Chimie revine cercetatorilor Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar

NOBEL 2015: Stilul ei literar polifonic, care propune un colaj de voci umane compus cu atenție, este evidențiat de cărți de proză precum „Černobyl’skaja molitva” — 1997 (Voices from Chernobyl: The Oral History of a Nuclear Disaster), „Cinkovye mal’čiki” — 1990 (Zinky Boys — Soviet voices from a forgotten war), un portret al războiului susținut de URSS în Afganistan în 1979 și 1989, sau „Vremja second chend” — 2013 (‘Second-hand Time: The Demise of the Red (Wo)man’).

Stiri pe aceeasi tema

Franta va ramane fara premier, Manuel Valls isi va anunta demisia din fruntea guvernului

Cristiana Petrariu Bota

Romanii care vor sa lucreze in Marea Britanie primesc o veste rea: Au nevoie de permise de munca

Bogdan

Cea mai neagra zi pentru Italia de inceputul epidemiei de coronavirus: Au fost 475 de morti in 24 de ore

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult