24.5 C
România
17 septembrie 2021
Tabloul demografic arata ca Romania a pierdut din migratie, anul trecut, echivalentul unui oras cat Onesti.
Social

Tabloul demografic arata ca Romania a pierdut din migratie, anul trecut, echivalentul unui oras cat Onesti.

În 2017, din România au emigrat aproape 220.000 de persoane, iar numărul imigranţilor a fost de aproape 166.000 de persoane, de unde rezultă că România a pierdut, doar din migraţie, peste 53.000 de locuitori anul trecut, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Structura, pe grupe de vârstă, a emigranților din 2017 arată că cei mai mulți (49% din totalul celor aproape 220.000 de emigranți) sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani, urmați de românii cu vârsta cuprinsă între 35 și 60 de ani, care au reprezentat 34% din totalul emigranților din 2017.

Statisticile mai arată că 13% din totalul emigranților sunt copiii de până în 14 ani, iar 4% sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Peste 3,6 milioane de români au plecat în străinătate în ultimele două decenii, cei mai mulți fiind în prezent în Italia și în Spania.

Stiri pe aceeasi tema

Ghid pentru protestatari, lansat de un avocat din Baroul Timis. Modificarile la Codul penal si legea privind gratierea, pe intelesul tuturor

Cristiana Petrariu Bota

Simularile pentru Bacalaureat si Evaluare Nationala, amanate din cauza coronavirusului

Cristiana Petrariu Bota

Romania intra in stare de alerta, noi masuri intra in vigoare din 15 mai. Declaratii facute de presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult