Targ de Martisor la Budapesta in perioada 28 februarie - 1 martie
Life

Targ de Martisor la Budapesta in perioada 28 februarie – 1 martie

Institutul Cultural Român Budapesta marchează sărbătoarea tradiţională a Mărţişorului în perioada 28 februarie-1 martie la sediul său (strada Izsó, nr. 5, sectorul XIV, Budapesta). Târgul va putea fi vizitat marţi, 28 februarie şi miercuri, 1 martie, între orele 16.00 -20.00. Intrarea este liberă. 

În cadrul târgului de mărţişoare vor fi prezentate lucrările unor artişti plastici care promovează acest obicei românesc. Vizitatorii vor putea admira mărţişoare pictate cu motive tradiţionale din Muntenia, Oltenia, Basarabia, Transilvania şi Bucovina.

Pe lângă expunerea acestei game variate, publicul va putea urmări, în timp real, etapele de creare ale obiectelor expuse.

Semnificaţia mărţişorului a rămas aceeaşi de-a lungul timpului, un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. Martisorul a avut la origine rolul de a proteja impotriva deochiului, frigurilor sau bolilor in general si a capatat in timp rolul de talisman norocos, aducator de sanatate, iubire si bunastare.

Banutul original a ajuns sa fie inlocuit in timpurile noastre de diferite figuri si simboluri, mai mult sau mai putin traditionale.

 

Stiri pe aceeasi tema

MPFM 3: Raymond si Constantina au implinit trei luni de relatie pline de evenimente

Cristiana Petrariu Bota

Pisicile miauna doar pentru a fi auzite de oameni nu si de semenele lor

Delia Ion

MPFM SEZON 3. Grigore si Mariana si-au amanat nunta religioasa din cauza problemelor financiare

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult