Targ de Martisor la Budapesta in perioada 28 februarie – 1 martie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 23, 2017 21:36

Targ de Martisor la Budapesta in perioada 28 februarie – 1 martie

Institutul Cultural Român Budapesta marchează sărbătoarea tradiţională a Mărţişorului în perioada 28 februarie-1 martie la sediul său (strada Izsó, nr. 5, sectorul XIV, Budapesta). Târgul va putea fi vizitat marţi, 28 februarie şi miercuri, 1 martie, între orele 16.00 -20.00. Intrarea este liberă. 

În cadrul târgului de mărţişoare vor fi prezentate lucrările unor artişti plastici care promovează acest obicei românesc. Vizitatorii vor putea admira mărţişoare pictate cu motive tradiţionale din Muntenia, Oltenia, Basarabia, Transilvania şi Bucovina.

Pe lângă expunerea acestei game variate, publicul va putea urmări, în timp real, etapele de creare ale obiectelor expuse.

Semnificaţia mărţişorului a rămas aceeaşi de-a lungul timpului, un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. Martisorul a avut la origine rolul de a proteja impotriva deochiului, frigurilor sau bolilor in general si a capatat in timp rolul de talisman norocos, aducator de sanatate, iubire si bunastare.

Banutul original a ajuns sa fie inlocuit in timpurile noastre de diferite figuri si simboluri, mai mult sau mai putin traditionale.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.