0.4 C
România
25 noiembrie 2020
Targ de Martisor la Budapesta in perioada 28 februarie - 1 martie
Life

Targ de Martisor la Budapesta in perioada 28 februarie – 1 martie

Institutul Cultural Român Budapesta marchează sărbătoarea tradiţională a Mărţişorului în perioada 28 februarie-1 martie la sediul său (strada Izsó, nr. 5, sectorul XIV, Budapesta). Târgul va putea fi vizitat marţi, 28 februarie şi miercuri, 1 martie, între orele 16.00 -20.00. Intrarea este liberă. 

În cadrul târgului de mărţişoare vor fi prezentate lucrările unor artişti plastici care promovează acest obicei românesc. Vizitatorii vor putea admira mărţişoare pictate cu motive tradiţionale din Muntenia, Oltenia, Basarabia, Transilvania şi Bucovina.

Pe lângă expunerea acestei game variate, publicul va putea urmări, în timp real, etapele de creare ale obiectelor expuse.

Semnificaţia mărţişorului a rămas aceeaşi de-a lungul timpului, un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. Martisorul a avut la origine rolul de a proteja impotriva deochiului, frigurilor sau bolilor in general si a capatat in timp rolul de talisman norocos, aducator de sanatate, iubire si bunastare.

Banutul original a ajuns sa fie inlocuit in timpurile noastre de diferite figuri si simboluri, mai mult sau mai putin traditionale.

 

Stiri pe aceeasi tema

Andrei Gheorghe a facut emisie la Matinalul Pro FM la 50 m deasupra Ateneului Roman, pe Dinner In The Sky

Delia Ion

Google, interesată de tehnologia spaţială.

Teodora Badescu

LAURA BRETAN, vocea de aur de la ROMANII AU TALENT 2016, mesaj pentru Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult