Targ de tehnologie la Londra in cadrul caruia au fost prezentate initiative romanesti de eLearning

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 28, 2017 11:42

Targ de tehnologie la Londra in cadrul caruia au fost prezentate initiative romanesti de eLearning

Targul de tehnologie educationala EduVision 2020 a avut loc la Londra, intre 25 si 27 ianuarie, in cadrul caruia au fost prezentate initiative romanesti de eLearning, precum si programul Wand.education, util atat pentru procesul de invatare si formare al elevilor, cat si pentru profesori. Platforma de eLearning permite o abordare educationala de tip 360 in scoli, precum si evaluarea si monitorizarea in timp real a procesului de invatare.  

Târgul de tehnologie educațională organizat la Centrul de Expoziții ExCel din Londra a avut loc cu sprijinul și participarea Ambasadei României la Londra și a Ministerului Educației Naționale.

Au fost promovate, cu această ocazie, inițiative românești în domeniul eLearning, care, prin caracterul inovator, eficiență, impact asupra învățării și a evaluării didactice, respectiv a valorii adăugate pentru elevi, se constituie în puncte de referință în programele de educație digitală.

Totodată, a avut loc a prezentare live a programului Wand.education, cu participarea unui grup de elevi și profesori de la Saltash Community School. Aceștia au demonstrat beneficiile lecțiilor interactive propuse de Wand.education atât pentru procesul de învățare și formare a elevilor, cât și pentru profesori. Scopul acestuia este de a oferi cadrelor didactice, printr-o platformă intuitivă și accesibilă, întregul suport necesar pentru crearea unui conținut educațional interactiv de calitate, într-un mod simplu și rapid (https://wand.education).

Evenimentul a fost deschis de ambasadorul României la Londra, care a punctat, în intervenția sa, importanța adaptării învățământului la dinamica evoluțiilor și tehnologiilor globale. Pavel Năstase, ministrul Educației Naționale, a transmis, printr-un mesaj video, sprijinul autorităților pentru digitalizarea și modernizarea învățământului românesc. Dan Buckley, CEO al South East Cornwall Multi Academy Regional Trust a vorbit despre impactul utilizării Wand.education în școlile pe care le conduce și rolul platformei de eLearning în schimbarea modului tradițional de predare-învățare. A subliniat că, astfel, se permite o abordare educațională de tip 360 în școli, în care sunt implicați toți actorii principali: profesori, elevi, părinți și factori de decizie, într-un proces continuu, fără limite fizice. Permite, totodată, evaluarea și monitorizarea în profunzime și în timp real a întregului proces de învățare.

Profesorul Radu Jugureanu a prezentat contribuția transformatoare a educației digitale și oportunitatea de a crea, prin intermediul acesteia, o relație profesor-elev mult mai strânsă și productivă.

Ambasadorul României a acordat, în finalul evenimentului, diplome de excelență — ambasador Wand.education, elevilor prezenți.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.