Tariceanu a acuzat Comisia Europeana de atitudine partinitoare intr-un discurs tinut in fata sefilor Senatelor din Europa reuniti la Bucuresti
Politica

Tariceanu a anuntat ca ALDE s-a inregistrat definitiv ca partid politic

Copreședintele ‪ALDE‬, Călin Popescu ‎Tăriceanu‬, a anunțat luni, in cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul ALDE, că săptămâna trecută s-a luat decizia definitivă și irevocabilă, în Justiție, privind înregistrarea Alianței Liberalilor și Democraților, ca partid politic. 

De asemenea, copreședintele ALDE a făcut referire și la participarea unei delegații ALDE la Congresul partidului european Alianța Liberalilor și Democraților din Europa, care a avut loc săptămâna trecută, la Budapesta.

„Misiunea noastră principală a fost să ne susținem candidatura pentru a deveni membri cu drepturi depline. Sunt bucuros să pot anunța public că ALDE România a căpătat statutul de membru cu drepturi depline în familia liberal europeană. Suntem singura formațiune liberală din România în momentul de față. După cum știți, ‪#‎PNL‬-ul a luat decizia surprinzătoare de a părăsi familia liberală și de a trece în Partidul Popular European. Totodată, din discuțiile pe care le-am avut cu Guy ‪‎Verhofstadt‬, liderul grupului Alianței Liberalilor și Democraților din Parlamentul European, am primit oferta pe care am și acceptat-o, ca următoarea reuniune a Biroului european ALDE să fie ținută în România”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Cu ocazia Congresului partidului european Alianța Liberalilor și Democraților din Europa, Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat actuala situație politică din România: „Le-am împărtășit punctul nostru de vedere cu privire la ce s-a întâmplat referitor la desemnarea unui prim-ministru tehnocrat și a unei formule guvernamentale din tehnocrați, care exced un cadru democratic și constituțional. Ne-am poziționat în mod clar și net ca partid de opoziție.

Observăm în acest moment că suntem singurul partid de opoziție în România și lucrul acesta vreau să fie foarte bine înțeles. Nu am spus-o numai partenerilor noștri din Europa, o spunem și cetățenilor români”.

La rândul său, copreședintele ALDE Daniel ‪Constantin‬ a afirmat că „pentru a întări statutul de partid de opoziție din Parlamentul României, toți secretarii de stat pe care i-am susținut în guvernarea precedentă și-au prezentat demisiile. În felul acesta, nu facem altceva decât să întărim departamentele care funcționau în cadrul partidului. Toți colegii ocupă funcții de conducere, iar în perioada următoare vom monitoriza atent cele patru variante ale programului de guvernare prezentate până în momentul de față. Așteptăm cu deosebit interes să vedem care sunt completările pe care le va aduce Guvernul până pe data de 15 decembrie, astfel încât să încercăm să ne asigurăm că măsurile pe care le-am luat în guvernarea precedentă și care sunt absolut necesare pentru mediul de afaceri, în special măsurile care vizează implementarea Codului fiscal și măsurile de relaxare fiscală, se vor menține. (…) Nu vom face altceva decât să încercăm să atragem atenția de fiecare dată atunci când se face vreo greșeală sau când vreo măsură a Guvernului nu este în interesul politicii pe care noi o promovăm, sau în interesul cetățeanului”.

„Punctual pe sectorul de agricultură, apreciez faptul că președintele Iohannis a promulgat și a fost deja publicată în Monitorul Oficial Legea irigațiilor. În felul acesta ne asigurăm că avem sumele necesare din 2016 până în 2020, pentru ca Ministerul Agriculturii să aibă la dispoziție un miliard de euro pentru infrastructura primară de irigații”, a mai spus copreședintele ALDE Daniel Constantin.

În cadrul conferinței de presă, copreședintele ALDE Călin Popescu – Tăriceanu a mai anunțat și că a fost luată „decizia oficială de a desemna în funcția de ‪#‎purtător‬ de cuvânt al ALDE pe Laura ‪#‎Chiriac‬”. Fost jurnalist de profesie, Laura Chiriac a devenit membru ALDE în luna iulie a.c. .

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul desfiinteaza de facto taxa de 3% din cifra de afaceri a companiilor din telecomunicatii

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Dancila in Parlamentul European: Nu am venit aici sa dau socoteala. Va cer sa nu interziceti Romaniei ceea ce este permis in alte state UE

Ioana Badulescu

Sedinta de Guvern convocata de Ciolos la Vila Lac 1

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult