Tariceanu a anuntat ca Senatul va organiza, pe 2 decembrie, o sedinta solemna cu participarea presedintelui Romaniei

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 29, 2015 22:26

Tariceanu a anuntat ca Senatul va organiza, pe 2 decembrie, o sedinta solemna cu participarea presedintelui Romaniei

Calin Popescu Tariceanu a declarat, duminica, ca Senatul va organiza, miercuri, 2 decembrie, o sedinta solemna cu ocazia zile de 1 decembrie, la care au fost invitati sa participe presedintele Klaus Iohannis, fosti presedinti ai Romaniei si membrii Guvernului. Seful statului ar putea lua cuvantul in plen, la fel si membrii grupurilor parlamentare, a mai precizat presedintele Senatului.

“Propunerea pe care am facut-o este sa organizam o sedinta solemna in care am invitat o serie de personalitati ale vietii politice, sociale din Romania. L-am invitat pe Klaus Iohannis si pe fostii presedinti. Sigur, daca va dori, presedintele Iohannis va putea lua cuvantul in plenul Senatului pentru ca impreuna cu noi sa marcam Ziua Nationala”, a precizat Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca va propune ca in fiecare an, de 1 decembrie, sa fie organizata o astfel de sedinta solemna in Senatul Romaniei.

“Voi propune in cadrul primei sedinte a Biroului Permanent reunit al celor doua Camere ca de acum inainte in fiecare an, de 1 decembrie, Parlamentul sa organizeze o sedinta solemna pentru a sublinia acest eveniment. Ziua de 1 decembrie are o semnificatie aparte, zi in care trebuie sa ne unim cu totii in jurul idealurilor de independenta, suveranitate care au animat generatii intregi al Romaniei”, a adaugat Tariceanu.

Ca urmare a acestei decizii, votul in cazul lui Dan sova din Parlament privind cererea DNA de retinere si arestare, care era programat pentru miercuri, acesta a fost amanat pentru joi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.