Calin Popescu Tariceanu
Politica

Tariceanu atrage atentia ca serviciile de informatii au scapat de sub controlul public

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, atrage atentia ca serviciile de informatii au scapat de sub controlul public, iar comisiile parlamentare pentru controlul activitatii Serviciului Roman de Informatii (SRI) si Serviciului de Informatii Externe (SIE) nu isi fac treaba. Liderul ALDE a mai spus ca „foarte multi” jurnalisti lucreaza „in serviciul comandat”.

„Este o problema a serviciilor de informatii care au scapat de sub controlul public. Comisiile parlamentare de supraveghere a serviciilor de informatii nu isi fac treaba, dar deloc, si lucrul acesta se vede. Observam ca serviciile de informatii si-au facut Academie Nationala de Informatii, care este un camp fertil de unde se pot racola viitorii agenti sub acoperire sau personal cu grade din serviciu”, a afirmat Tariceanu.

Totodata, liderul ALDE atrage atentia si asupra faptului ca asa-zisi jurnalisti care lucreaza ca agenti de influenta, in postura de prelungiri ale sistemelor serviciilor de informatii in spatiul public. In opinia lui Calin Popescu Tariceanu, un ziarist care nu militeaza pentru respectarea drepturilor si libertatilor inseamna ca nu si-a inteles rostul meseriei.

„Asistam la o situatie pe care nu mi-as fi putut-o imagina in anii ’90 si lucrurile acestea, in loc sa fie criticate de toata presa, vad ca sunt nu numai tolerate de unii, dar si alimentate si laudate. Pentru mine e un moment foarte trist. Am vazut in spatiul public asa-zisi jurnalisti, care au inceput sa planga pe umarul serviciilor secrete, am auzit o aberatie cum n-am putut sa-mi imaginez – un fel de jurnalist care spunea „pai, ce-o sa ne facem cu cele 1.000 de persoane de la SRI care stau si transcriu convorbirile telefonice, ce-o sa se intample cu ele”.

Adica transformam aceasta problema intr-o problema sociala. Pentru mine, un ziarist care nu militeaza pentru respectarea drepturilor si libertatilor inseamna ca nu si-a inteles rostul meseriei si, din pacate, sunt foarte multi in Romania de astazi care, constient sau inconstient, dar mai degraba constient, lucreaza in serviciul comandat, sunt prelungirile sistemelor serviciilor de informatii in spatiul public si vad ca actioneaza ca agenti de influenta”, a spus Tariceanu.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Articole asemănătoare

UNPR sustine taxarea marilor averi. Gabi Oprea: Peste 80 la suta din romani isi doresc taxarea marilor averi

Lucy Ionesco

Premierul Victor Ponta a fost operat in Turcia

Lucy Ionesco

Votul electronic. Asociatia M10 cere sustinere de la presedintele Iohannis

Corina Alexandru