Tariceanu a acuzat Comisia Europeana de atitudine partinitoare intr-un discurs tinut in fata sefilor Senatelor din Europa reuniti la Bucuresti
Politica

Tariceanu cere eliminarea venitului minim garantat pentru ca in Romania este o criza a fortei de munca

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, marti seara, ca ALDE cere eliminarea venitului minim garantat, explicand ca in Romania este o criza a fortei de munca. Potrivit liderului ALDE, venitul minim garantat „este o invitatie la nemunca”.

“Saptamana trecuta la Congresul ALDE am propus eliminarea venitului minim garantat. Primul motiv este ca practic in Romania este o criza a fortei de munca, companiile romanesti si straine nu gasesc forta de munca. Sunt zone in care au inceput sa aduca muncitori din strainatate”, a spus Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a mai subliniat, in interventia avuta la Antena 3, ca au fost create 60.000 de locuri de munca de la inceputul anului. „Si mai platim venit minim garantat? Nu se poate asa ceva!”, a adaugat Tariceanu.

De asemenea, Tariceanu a amintit ca au fost puse bazele invatamantului profesional-dual tocmai pentru ca adolescentii sa invete o meserie, dar sa isi poata continua si studiile.

„Ii invitam la munca, aceasta situatie de a munci este sansa pe care o da statul fiecarui cetatean de a-si trai viata cu demnitate”, a declarat presedintele ALDE.

Articole asemănătoare

Secretar general al PNL: Alegerile locale, primul test mare. Va rog sa va selectati cat mai repede candidatii

Lucy Ionesco

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, s-a intalnit cu fostul director al CIA

Ioana Badulescu

Motiunea de cenzura a PNL va fi citita astazi in Parlament si votata vineri

Lucy Ionesco