-7.6 C
România
25 ianuarie 2022
Tariceanu a acuzat Comisia Europeana de atitudine partinitoare intr-un discurs tinut in fata sefilor Senatelor din Europa reuniti la Bucuresti
Politica

Tariceanu, despre invitarea in Senat a presedintelui Dumei de stat a Rusiei, Serghei Nariskin

Presedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit in ediția de vineri a emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV despre invitarea in Senat a presedintelui Dumei de stat a Rusiei, Serghei Nariskin, care figurează pe lista de oficiali rusi care au interdicție in Uniunea Europeană.

Prezența lui Nariskin in România a fost criticată si de presedintele Klaus Iohannis care si-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că nu a fost consultat inainte ca oficialul rus să fie invitat in țara noastră.

”Domnul Nariskin nu a fost invitatul Senatului României sau al lui Călin Popescu Tăriceanu. La Bucuresti a avut loc Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, din care fac parte 12 țări, printre care si Rusia. imi inchipui foarte greu cum s-ar putea face cooperarea la Marea Neagră fără Rusia. inainte de venirea domnului Nariskin, care reprezenta Duma de Stat, evident că am avut un schimb de scrisori cu Ministerul Afacerilor Externe, cunoscând restricțiile pe care le aveau unii oficiali rusi in UE. Având in vedere că era o reuniune la nivel internațional, UE, care a fost consultată, a acceptat această participare. Ea nu s-a făcut desconsiderând aceste restricții”, a explicat Tăriceanu.

”Din punct de vedere politic, mi se pare că România nu este in stare să isi mențină echilibrul si să isi vadă interesele si se pliază intr-un mod scolăresc la punctele de vedere ale altora. in formatele acestea de cooperare multiplă, te poți intâlni si cu țări cu care poate nu ai cele mai bune relații, dar există interesul de a se păstra o minimă comunicare. Când SUA au interesul să discute cu Rusia niste chestiuni bilaterale sau de politică internațională, am văzut că se intâlneste secretarul de stat american John Kerry cu Serghei Lavrov si nu sare nimeni in sus să facă caz de chestia asta, din contră e normal să detensioneze situațiile, să găsească soluții. si altfel decât prin dialog nu se poate face acest lucru”, a mai spus seful Senatului.

”Mi se pare neportivit ca România să devină din acest punct de vedere mai radicală decât ar trebui să fie. Noi nu am avut o intâlnire bilateră. Rusia urma să preia presedinția Adunării Parlamentare, de la România. in acest cadru, țara care preia presedinția e prezentă ca să preia documentele necesare”, a mai explicat Tăriceanu.

Sursa: B1 TV

Stiri pe aceeasi tema

Tariceanu crede ca motiunea PNL nu are nicio sansa

Cristiana Petrariu Bota

Sedinta la PSD, Liviu Dragnea discuta despre buget si despre tensiunile din partid

Ioana Badulescu

Iohannis, apostrofat la Iasi de ziua Unirii Principatelor pentru amanarea proiectului Autostrazii A8 Iasi – Targu Mures

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult